„Aprikorn“ uređaj - Podaci pod šifrom

Bez autora
Mar 29 2010

Kompanija „Aprikorn“ predstavila je novi model prenosivog uređaja za skladištenje podataka iz serije Aegis, koji se odlikuje opcijom za šifrovanje podataka. Radi se o uređaju Aegis Padlock Pro koji koristi 256-bitni unapređeni standard za šifrovanje (AES). Predstavnici kompanije izjavili su da podaci koji se čuvaju ostaju šifrovani čak i kada se čvrsti disk izvadi iz uređaja. Dodatnu bezbednosnu opciju predstavlja upotreba ličnog identifikacionog broja (PIN) koji korisnik mora da unese da bi koristio uređaj. Od priključaka, Aegis Padlock Pro ima USB 2.0 i eSATA priključak. Napajanje uređaja obavlja se preko USB priključka, a za situacije kada korisnik želi da koristi eSATA priključak, zajedno sa uređajem, u paketu se isporučuje i naponski adapter. Aegis Padlock Pro se isporučuje u dve varijante, sa čvrstim diskom ili diskom zasnovanim na fleš memoriji (SSD). U zavisnosti od kapaciteta, modeli sa čvrstim diskom koštaju 129, 169 i 199 dolara, a modeli sa SSD diskom od 419 do 799 dolara.

„Aprikorn“ uređaj - Podaci pod šifromKompanija „Aprikorn“ predstavila je novi model prenosivog uređaja za skladištenje podataka iz serije Aegis, koji se odlikuje opcijom za šifrovanje podataka.

Radi se o uređaju Aegis Padlock Pro koji koristi 256-bitni unapređeni standard za šifrovanje (AES). Predstavnici kompanije izjavili su da podaci koji se čuvaju ostaju šifrovani čak i kada se čvrsti disk izvadi iz uređaja. Dodatnu bezbednosnu opciju predstavlja upotreba ličnog identifikacionog broja (PIN) koji korisnik mora da unese da bi koristio uređaj.

Od priključaka, Aegis Padlock Pro ima USB 2.0 i eSATA priključak. Napajanje uređaja obavlja se preko USB priključka, a za situacije kada korisnik želi da koristi eSATA priključak, zajedno sa uređajem, u paketu se isporučuje i naponski adapter.

Aegis Padlock Pro se isporučuje u dve varijante, sa čvrstim diskom ili diskom zasnovanim na fleš memoriji (SSD). U zavisnosti od kapaciteta, modeli sa čvrstim diskom koštaju 129, 169 i 199 dolara, a modeli sa SSD diskom od 419 do 799 dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik