Banatskim preduzećima za razvoj 4,2 miliona dinara

Bez autora
Jun 24 2010

Nacionalna agencija za regionalni razvoj odobrila je bespovratno 4,23 miliona dinara za razvoj 24 preduzeće u tri upravna okruga u Banatu. U okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti, za 12 preduzeća u Južnobanatskom okrugu odobreno je 2,34 miliona dinara, za 10 preduzeća u Severnobanatskom okrugu 1,6 miliona dinara, dok je u Srednjebanatskom okrugu za dva preduzeća izdvojeno svega 238.000 dinara. Najviše zahteva bilo je iz sektora prehrambene proizvodnje, trgovine i uslužnih delatnosti, dok su prema nameni najbrojniji projekti bili za sertifikaciju međunarodno priznatih standarda kvaliteta i za unapređenje proizvodnje. Nacionalna agencija odborila je ove godine u okviru Programa podrške razvoju malih i srednjih preuzeća u Srbiji ukupno 60 miliona dinara, za 320 preduzeća.

Banatskim preduzećima za razvoj 4,2 miliona dinaraNacionalna agencija za regionalni razvoj odobrila je bespovratno 4,23 miliona dinara za razvoj 24 preduzeće u tri upravna okruga u Banatu, saopšteno je danas iz Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj "Banat" u Zrenjaninu.

U okviru Programa podrške razvoju konkurentnosti, za 12 preduzeća u Južnobanatskom okrugu odobreno je 2,34 miliona dinara, za 10 preduzeća u Severnobanatskom okrugu 1,6 miliona dinara, dok je u Srednjebanatskom okrugu za dva preduzeća izdvojeno svega 238.000 dinara.

Najviše zahteva bilo je iz sektora prehrambene proizvodnje, trgovine i uslužnih delatnosti, dok su prema nameni najbrojniji projekti bili za sertifikaciju međunarodno priznatih standarda kvaliteta i za unapređenje proizvodnje.

Nacionalna agencija odborila je ove godine u okviru Programa podrške razvoju malih i srednjih preuzeća u Srbiji ukupno 60 miliona dinara, za 320 preduzeća, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik