"Belarus" traktori u Srbiji

Bez autora
Jun 24 2010

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i ministar trgovine u Vladi Republike Belorusije Valentin Sergejevič Čekanov potpisali su danas Zajedničku izjavu o podršci projektu organizovanja montažne proizvodnje beloruskih traktora u Vojvodini. Ovo označava početak investicije vredne preko dva miliona evra u našu zemlju, što do 2011. godine treba da rezultira sa 1000 sklopljenih traktora, a do 2014. planirano je da ova produkcija bude na nivou od 3000 traktora koji će biti montirani u pogonima koji će se nalaziti u novosadskom preduzeću "Petar Drapšin". Na ovaj način na mestu propalih pogona nići će nova i profitabilna proizvodnja. Pokrajinska Vlada će dati podršku ovakvom poduhvatu upravo zbog njegovih višestrukih pozitivinih efekata, koji, inače, predstavlja prvu investiciju iz Belorusije kod nas. Ovim putem obezbeđeno je direktno zapošljavanje i otvaranje 50 novih radnih mesta, a istovremeno i oživljavanje čitave grane proizvodnje, koja će se odvijati od Pančeva i Kikinde preko Inđije, Pazove i Rume do Sombora, Odžaka i Novog Sada, ali i u Trsteniku, Užicu i Beogradu.

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić i ministar trgovine u Vladi Republike Belorusije Valentin Sergejevič Čekanov potpisali su danas Zajedničku izjavu o podršci projektu organizovanja montažne proizvodnje beloruskih traktora u Vojvodini.

Ovo označava početak investicije vredne preko dva miliona evra u našu zemlju, što do 2011. godine treba da rezultira sa 1000 sklopljenih traktora, a do 2014. planirano je da ova produkcija bude na nivou od 3000 traktora koji će biti montirani u pogonima koji će se nalaziti u novosadskom preduzeću "Petar Drapšin".

Na ovaj način na mestu propalih pogona nići će nova i profitabilna proizvodnja. Pokrajinska Vlada će dati podršku ovakvom poduhvatu upravo zbog njegovih višestrukih pozitivinih efekata, koji, inače, predstavlja prvu investiciju iz Belorusije kod nas.

Ovim putem obezbeđeno je direktno zapošljavanje i otvaranje 50 novih radnih mesta, a istovremeno i oživljavanje čitave grane proizvodnje, koja će se odvijati od Pančeva i Kikinde preko Inđije, Pazove i Rume do Sombora, Odžaka i Novog Sada, ali i u Trsteniku, Užicu i Beogradu. Reč je o najvećoj industriji traktora u celom svetu, koji su najzastupljeniji u strukturi poljoprivredne mehanizacije u Vojvodini. Takođe, ovo je i jedan od načina da se poboljša struktura našeg izvoza i cele ekonomije.

Pošto će se traktori sklapati kod nas, oni će biti jeftiniji za naše poljoprivrednike.

Ovo je projekat od obostranog interesa i uzajamne koristi, koji će ljudima doneti zaposlenje, obnoviti kapacitete koji ne rade, pojačati izvoz i mogućnost našeg zajedničkog izlaska na tržišta trećih zemalja. Beloruski ministar trgovine posebno je naglasio da u njegovoj zemlji imamo pouzdanog partnera i dobrog prijatelja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik