Beohemija kupila 4,2 odsto akcija Univerzal banke

Bez autora
Jun 24 2010

Proizvođač kućne hemije, kompanija Beohemija postala je jedan od najvećih akcionara Univerzal banke jučerašnjom kupovinom paketa od 4,2 odsto ovih hartija na berzi. Udeo u banci firma je platila 149,8 miliona dinara, 1,44 miliona evra. Kako je objavljeno na sajtu brokerske kuće Sinteza Invest Group, na strani prodaje bile su kompanije koje kontroliše domaći biznismen Đorđije Nicović, Irva Investicije i Dorćol Inženjering, koje su više od godinu dana glavni prodavci i najlikvidnije domaće hartije AIK banke. Protekle nedelje, Nicović je velike prodaje deonica niške banke obrazložio aktiviranjem zaloga od strane banaka koje su mu odobravale kredite te bi i prodaja akcija Univerzal banke mogla imati isti uzrok. Beohemija je u 2009. imala poslovne prihode od 9,2 milijarde dinara uz neto dobitak od 520,9 miliona dinara. Ovo preduzeće je vlasnik zrenjaninske Beohemije Inhem poznate na domaćem tržištu po proizvodnji kućne hemije i robnim markama Duel, Spin, Pompa.

Beohemija kupila 4,2 odsto akcija Univerzal bankeProizvođač kućne hemije, kompanija Beohemija postala je jedan od najvećih akcionara Univerzal banke jučerašnjom kupovinom paketa od 4,2 odsto ovih hartija na berzi.

Udeo u banci firma je platila 149,8 miliona dinara, 1,44 miliona evra.

Kako je objavljeno na sajtu brokerske kuće Sinteza Invest Group, na strani prodaje bile su kompanije koje kontroliše domaći biznismen Đorđije Nicović, Irva Investicije i Dorćol Inženjering, koje su više od godinu dana glavni prodavci i najlikvidnije domaće hartije  AIK banke.

Protekle nedelje, Nicović je velike prodaje deonica niške banke obrazložio aktiviranjem zaloga od strane banaka koje su mu odobravale kredite te bi i prodaja akcija Univerzal banke mogla imati isti uzrok, navodi se.

Beohemija je u 2009. imala poslovne prihode od 9,2 milijarde dinara uz neto dobitak od 520,9 miliona dinara. Ovo preduzeće je vlasnik zrenjaninske Beohemije Inhem poznate na domaćem tržištu po proizvodnji kućne hemije i robnim markama Duel, Spin, Pompa.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik