Bonusi čekaju jesen

Bez autora
Jun 20 2010

Vlada Srbije još uvek nije donela odluku da li će nameravanu isplatu jednokratne nadoknade zaposlenima u javnom sektoru ostvariti u toku leta ili će raspodela sačekati rebalans budžeta koji bi trebalo da se nađe pred poslanicima Skupštine Srbije u septembru.Uprkos očiglednim neslaganjima u okviru Vlade o načinu raspodele jednokratne nadoknade, kako nam je potvrđeno, u proteklih mesec dana kada je pomenuta raspodela vredna 6,5 milijardi dogovorena sa MMF u Nemanjinoj 11 nije bilo puno priče o toj temi.

Bonusi čekaju jesenVlada Srbije još uvek nije donela odluku da li će nameravanu isplatu jednokratne nadoknade zaposlenima u javnom sektoru ostvariti u toku leta ili će raspodela sačekati rebalans budžeta koji bi trebalo da se nađe pred poslanicima Skupštine Srbije u septembru - saznaju „Novosti“.

Uprkos očiglednim neslaganjima u okviru Vlade o načinu raspodele jednokratne nadoknade, kako nam je potvrđeno, u proteklih mesec dana kada je pomenuta raspodela vredna 6,5 milijardi dogovorena sa MMF u Nemanjinoj 11 nije bilo puno priče o toj temi.

- U pismu o namerama koje smo prošle nedelje uputili MMF-u najavili smo da će pomenute isplate biti izvršene do kraja godine - podsećaju u Vladi. - Izvesno je da zaposleni u javnom sektoru i penzioneri novac neće dobiti istovremeno. Prema do sada vođenim razgovorima naknadu će prvo dobiti zaposleni.

Kako je „Novostima“ potvrđeno u resornom ministarstvu finansija, već su započete pripreme za rebalans budžeta. Okvir ovog dokumenta je zasad onaj koji je tokom maja dogovoren sa misijom Fonda. Rebalansom će se tako ozvaničiti i viša razlika između prihoda i rashoda države, odnosno budžetski deficit od oko 140 milijardi dinara.

- O tom dokumentu će se svakako razgovarati i sa predstavnicima Fonda koji će u Beogradu boraviti od 20. avgusta, a novi plan državne kase evidentiraće i veće transfere siromašnim opštinama - objašnjavaju u Vladi.

Da podsetimo, za 46 najsiromašnijih lokalnih samouprava je od dobiti uspešnih državnih firmi planiran transfer od ukupno milijardu dinara.

Nova isplata početkom 2011.

Zasad je Vlada Srbije najbliža formuli po kojoj će zaposleni u državnoj upravi sa platom 40.000 dinara dobiti po 5.000 dinara, dok će na uplatu po 3.000 dinara moći da računaju penzioneri sa primanjima do 15.000 dinara.

Slična isplata planirana je i za prve dane 2011. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik