"British Airways" traži jeftiniju posadu

Bez autora
Jun 27 2010

Britanska avio-kompanija “British Airways” planira da primi 1.250 stjuardesa i stjuarta sa nižim platama nego što ih ima sadašnje osoblje. Avio-kompanija na taj način planira da smanji troškove, iako će to dodatno doprineti nezadovoljstvu zaposlenih, koji su već planirali štrajk u avgustu.Prema saopštenju kompanije “British Airways”, radnici koji će biti primljeni ove godine, pod novim uslovima, postepeno će činiti 40 posto posada aviona. Sadašnje stjuardese i stjuarti koji rade u avionima na kratkim relacijama sa aerodroma “Heathrow” zarađuju godišnje 25.700 funti (31.190 evra), dok oni koji lete sa aerodroma “Gatwick” zarađuju 18.300 funti (22.200 evra).

Britanska avio-kompanija “British Airways” planira da primi 1.250 stjuardesa i stjuarta sa nižim platama nego što ih ima sadašnje osoblje.

Avio-kompanija na taj način planira da smanji troškove, iako će to dodatno doprineti nezadovoljstvu zaposlenih, koji su već planirali štrajk u avgustu. Prema saopštenju kompanije “British Airways”, radnici koji će biti primljeni ove godine, pod novim uslovima, postepeno će činiti 40 posto posada aviona.

Sadašnje stjuardese i stjuarti koji rade u avionima na kratkim relacijama sa aerodroma “Heathrow” zarađuju godišnje 25.700 funti (31.190 evra), dok oni koji lete sa aerodroma “Gatwick” zarađuju 18.300 funti (22.200 evra). Prema rečima predstavnika kompanije “British Airways”, novo osoblje će raditi u avionima koji lete na dugim i kratkim linijama i zarađivaće slično kao sadašnja posada koja leti sa “Gatwicka” na kratkim relacijama.

Posada “British Airways” kompanije je od početka 2010. godine štrajkovalo ukupno 22 dana, što je kompaniju koštalo oko 150 miliona funti.

Prošlu godinu je "British Airways" završio sa gubitkom od 531 milion funti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik