Crna Gora destinacija br.1

Bez autora
Jun 27 2010

Crna Gora je za građane Srbije destinacija broj jedan i tako će ostati u budućnosti. Crnu Goru svake godine posjeti pola miliona turista iz Srbije. Kad se tome dodaju vlasnici vikend stanova i kuća, koji sa porodicama i prijateljima borave u Crnoj Gori, dolazimo do cifre od blizu milion građana Srbije koji odmor provedu ovdje. U Crnu Goru do sada je posjetilo oko 51 hiljada turista iz Srbije, koji su ostvarili blizu 300 hiljada noćenja, skoro na nivou prošle godine. Na odmoru ih čekaju bolji putevi, riješen problem snabdijevanja vodom Primorja i cijene za svačiji džep. Dosadašnje interesovanje turista za aranžmane daje za pravo da se očekuju rezultati kao i prošle godine, što je uspjeh u postojećim uslovima. Nije bilo objektivno shvatanje Crne Gore kao isključivo skupe destinacije u prethodnih nekoliko godina.

Crna Gora destinacija br.1Crna Gora je za građane Srbije destinacija broj jedan i tako će ostati u budućnosti, ocijenio crnogorski ministar turizma, Predrag Nenezić.

"Crnu Goru svake godine posjeti pola miliona turista iz Srbije. Kad se tome dodaju vlasnici vikend stanova i kuća, koji sa porodicama i prijateljima borave u Crnoj Gori, dolazimo do cifre od blizu milion građana Srbije koji odmor provedu ovdje", saopštio je Nenezić za Večernje novosti.

On je dodao da je Crnu Goru do sada posjetilo oko 51 hiljada turista iz Srbije, koji su ostvarili blizu 300 hiljada noćenja, skoro na nivou prošle godine. "Na odmoru ih čekaju bolji putevi, riješen problem snabdijevanja vodom Primorja i cijene za svačiji džep", kazao je Nenezić.

On je naveo da dosadašnje interesovanje turista za aranžmane daje za pravo da se očekuju rezultati kao i prošle godine, što je, kako kaže, uspjeh u postojećim uslovima.

Nenezić smatra da nije bilo objektivno shvatanje Crne Gore kao isključivo skupe destinacije u prethodnih nekoliko godina.

"Pored ekskluzivnog dijela, imamo i ponudu za goste niže platežne moći. Računajući na ekonomsku krizu, nudimo veoma povoljne aranžmane u kvalitetnom privatnom smještaju, malim hotelima i restoranima", rekao je Nenezić.

Iz Ministarstva podsjećaju da sedmodnevni boravak u predsezoni, koji uključuje i boravišnu taksu, iznosi od 42 do 49 eura, a isti aranžman u špicu sezone od 70 do 77 eura, uz obezbijeđen popust na željeznički i autobuski prevoz. "Mali hoteli su cijene snizili do 30 odsto u odnosu na prošlu godinu, a restorateri i agencije daju popuste deset odsto", naveo je Nenezić.

Prema njegovim riječima, sudeći prema predsezoni i bukingu, biće uspješna sezona u planinskim centrima. "Izvjesno je da će biti dostignut prošlogodišnji nivo, a on je na planinama bio rekordan. Jedan od projekata koji uspešno realizujemo već tri godine je Planinarenje i biciklizam, kojim ćemo iskoristiti potencijale zaleđa i planinskog dijela i brže ga povezati sa primorjem", najavio je Nenezić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik