DZS: u svibnju pad industrijske proizvodnje na godišnjoj razini za 3,3 posto

Bez autora
Jun 24 2010

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u svibnju ove godine u usporedbi s travnjem pala za 0,3 posto, dok na godišnjoj razini, u usporedbi sa svibnjem prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 3,4 posto. Podaci za prvih pet mjeseci ove godine pokazuju pak pad industrijske proizvodnje za 2 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Gledano po glavnim industrijskim grupacijama na mjesečnoj razini prema desezoniranom indeksu, u svibnju u odnosu na travanj, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 3,5 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 3 posto, intermedijarnih proizvoda za 2,8 posto, energije za 2,4 posto, a kapitalnih proizvoda veća za 0,3 posto.

DZS: u svibnju pad industrijske proizvodnje na godišnjoj razini za 3,3 postoUkupna desezonirana industrijska proizvodnja u Hrvatskoj je u svibnju ove godine u usporedbi s travnjem pala za 0,3 posto, dok na godišnjoj razini, u usporedbi sa svibnjem prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi pad za 3,4 posto, objavio je danas Državni zavod za statistiku.

Podaci za prvih pet mjeseci ove godine pokazuju pak pad industrijske proizvodnje za 2 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Gledano po glavnim industrijskim grupacijama na mjesečnoj razini prema desezoniranom indeksu, u svibnju u odnosu na travanj, proizvodnja netrajnih proizvoda za široku potrošnju manja je za 3,5 posto, dok je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 3 posto, intermedijarnih proizvoda za 2,8 posto, energije za 2,4 posto, a kapitalnih proizvoda veća za 0,3 posto.

Na godišnjoj razini pak, u svibnju ove u odnosu na svibanj prošle godine prema kalendarski prilagođenom indeksu, proizvodnja intermedijarnih proizvoda manja je za 5,4 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5 posto i kapitalnih proizvoda za 0,2 posto.

Istodobno je proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju na godišnjoj razini povećana 2,2 posto, a energije za 1,9 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik