"Epl" za tri dana prodao 1,7 miliona telefona "ajfon4"

Bez autora
Jun 29 2010

Američki proizvođač kompjutera "Epl" je za prva tri dana od puštanja u maloprodajnu mrežu (24. juna) prodao 1,7 miliona novih telefona "ajfon 4".To je najuspešniji početak prodaje u istoriji 'Epla'. "Epl", međutim, nije precizirao da li cifra od 1,7 miliona obuhvata i ranije narudžbine preko interneta i u prodavnicama, pre zvanične pojave u novog telefona maloprodajnim objektima. "Epl" ima problem sa obezbeđenjem sastavnih delova, posebno sa novim ekranima visoke rezolucije.

"Epl" za tri dana prodao 1,7 miliona telefona "ajfon4"Američki proizvođač kompjutera "Epl" je za prva tri dana od puštanja u maloprodajnu mrežu (24. juna) prodao 1,7 miliona novih telefona "ajfon 4".

To je najuspešniji početak prodaje u istoriji 'Epla'", saopštio je generalni direktor firme Stiv Džobs. On se istovremeno izvinio korisnicima koji prvih dana nisu mogli da kupe telefon, jer firma nije imala dovoljno zaliha.

"Epl", međutim, nije precizirao da li cifra od 1,7 miliona obuhvata i ranije narudžbine preko interneta i u prodavnicama, pre zvanične pojave u novog telefona maloprodajnim objektima, preneo je Rojters.

Prema analitičarima, "Epl" ima problem sa obezbeđenjem sastavnih delova, posebno sa novim ekranima visoke rezolucije.

"Epl" je počeo da prodaje novi "ajfon 4" samo u crnoj boji i naveo je da će proizvodnja modela u beloj biti zahtevnija nego što se prvobitno očekivalo, pa se oni neće pojaviti u prodaji pre kraja jula.

Kompanija je prošle sedmice pustila "ajfon 4" na tržišta Japana, Nemačke, Francuske, Britanije i SAD. Novi model ima nekoliko poboljšanja u odnosu na prethodnu verziju - raspolaže kvalitetnijim displejem i baterije mu traju duže nego kod prethodnika.

Kod prethodnog modela "ajfon 3GS", "Epl" je u prva tri dana prodao više od milion uređaja.

Među zemljama u kojima je najpre počela prodaja bile su tada i Kanada, Italija, Španija i Švajcarska, a nedostajao je Japan.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik