Hjundai pravi najbrži lift na svetu

Bez autora
Apr 14 2010

Južnokorejska kompanija "Hjundai elevejtor" saopštila je danas da će uskoro tržištu ponuditi najbrži lift na svetu, koji će se peti brzinom od 1.08 metara u sekundi. Lift će biti brži od onoga koji pravi rivalska firma "Tošiba" čiji se lift u kuli Tajpei 101, u Tajvanu, kreće brzinom od 1,010 metara u sekundi."Hjuidaijev" lift se trenutno testira u kuli visokoj 206 metara koju ta firma poseduje u Seulu. Potražnja za super brzim liftovima ubrzano raste u svetu s obzirom na to da se gradi sve više zadanja visokih preko 100 metara.

Hjundai pravi najbrži lift na svetuJužnokorejska kompanija "Hjundai elevejtor" saopštila je danas da će uskoro tržištu ponuditi najbrži lift na svetu, koji će se peti brzinom od 1.08 metara u sekundi.

Lift će biti brži od onoga koji pravi rivalska firma "Tošiba" čiji se lift u kuli Tajpei 101, u Tajvanu, kreće brzinom od 1,010 metara u sekundi.

"Hjuidaijev" lift se trenutno testira u kuli visokoj 206 metara koju ta firma poseduje u Seulu.

Potražnja za super brzim liftovima ubrzano raste u svetu s obzirom na to da se gradi sve više zadanja visokih preko 100 metara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik