IFC odobrio Prokredit banci kredit od 20 miliona evra

Bez autora
Jun 23 2010

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, odobrila je kredit od 20 miliona evra Prokredit banci Beograd, koji će omogućiti da ta banka proširi obim kreditiranja malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Kreditom te međunarodne finasijske institucije banka će povećati podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji. Mala i srednja preduzeća u Srbiji osnovni su generator zapošljavanja, a taj sektor ozbiljno je ugrožen globanom finansijskom krizom i ima problema da obezbedi sveža finansijska sredstva. Prokredit banka je jedan od glavnih partnera IFC-a za finansiranje manjih preduzeća u Srbiji. Od osnivanja Prokredit banke Beograd 2001. godine, IFC je odobrio četiri kredita banci za podršku malim i srednjim preduzećima i energetsku efikasnost u Srbiji u ukupnom iznosu od 26 miliona evra. IFC je 2008. godine odobrio kredit i Prokredit lisingu Beograd u iznosu od deset miliona evra i na taj način omogućio povećan obim lizing usluga poljoprivrednicima i malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

IFC odobrio Prokredit banci kredit od 20 miliona evraMeđunarodna finansijska korporacija (IFC), članica grupacije Svetske banke, odobrila je kredit od 20 miliona evra Prokredit banci Beograd, koji će omogućiti da ta banka proširi obim kreditiranja malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

- Kroz ovu transakciju konsolidujemo naše strateško partnerstvo sa IFC-om - kazala je predsednica izvršnog odbora Prokredit banke Beograd Svetlana Tolmaćeva i istakla da će kreditom te međunarodne finasijske institucije banka povećati podršku malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Kako je navedeno u saopštenju, mala i srednja preduzeća u Srbiji osnovni su generator zapošljavanja, kao i da je taj sektor ozbiljno ugrožen globanom finansijskom krizom i ima problema da obezbedi sveža finansijska sredstva.

- Prokredit banka je jedan od naših glavnih partnera za finansiranje manjih preduzeća u Srbiji - istakao je stalni predstavnik IFC-a u Srbiji Đovani Danijele (Giovanni Daniele).

Od osnivanja Prokredit banke Beograd 2001. godine, IFC je odobrio četiri kredita banci za podršku malim i srednjim preduzećima i energetsku efikasnost u Srbiji u ukupnom iznosu od 26 miliona evra.

IFC je 2008. godine odobrio kredit i Prokredit lisingu Beograd u iznosu od deset miliona evra i na taj način omogućio povećan obim lizing usluga poljoprivrednicima i malim i srednjim preduzećima u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik