Indeks najlikvidnijih akcija, Beleks15 porastao 0,4 odsto

Bez autora
Sep 23 2024

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi, Beleks15 porastao je protekle nedelje 0,4 odsto, na 1.115 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Ukupan promet na tržištu iznosio je 125,3 miliona dinara (1,1 milion evra).

Cna akcije Dunav osiguranja blago je porasla, na 1.304 dinara, uz realizaciju od 8,1 milion dinara.

Većim delom sedmice cena akcije te kuće se nalazila iznad nivoa od 1.300 dinara, uz prilično jaku tražnju.

Zavisno preduzeća ove kompanije, Dunav Re, objavilo je finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji su pokazali profit od 668,5 miliona dinara, više nego duplo bolji rezultat u odnosu na lane.

Cena akcije Naftne industrije Srbije (NIS) oslabila je 1,6 odsto, na 821 dinar uz realizaciju od 7,9 miliona dinara. Cena nafte“brent“ prošle sedmice se oporavila više od četiri odsto, ali je ostala zabrinutost ulagača pre svega usled loših trendova na kineskom tržištu.

Ostale akcije iz indeksne korpe ime su drastično slabije promete, a među dobitnicima su bili Metalac i Impol Seval sa rastom od 4,9 odnosno 3,1 odsto, respektivno.

Najveći promet ostvaren je trgovanjem akcijom kruševačkog Jugoprevoza u kojem je nastavljena konsolidacija vlasništva po ceni od 8.000 dinara, a prodato je oko 13 odsto od ukupnog broja akcija.

Među akcijama kojima se najviše trgovalo su akcije beogradske Informatike, čija se cena zadržala na 5.000 dinara, dok je akcija Goše FOM skočila 16,4 odsto na 1.760 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik