Javni poziv "Mentoring za 50 MSPP"

Bez autora
Apr 26 2010

Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa pet partnerskih institucija je objavila javni poziv za realizaciju mentoring programa Mentoring za 50 MSPP. Pet partnerskih institucija čine: Regionalni centar za razvoj MSPP Beograd, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Kragujevac, Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj "Banat" Zrenjanin, Regionalni centar za razvoj MSP za informacione, edukativne i konsalting usluge Kruševac i Regionalna razvojna agencija "Zlatibor" Užice. U okviru pilot projekta, a na osnovu prijava na javni poziv, izvršiće se odabir po 10 preduzetnika/preduzeća sa područja koja pokrivaju regionalne agencije i centri u Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu i Užicu (ukupno 50 preduzetnika/preduzeća za čitav pilot projekat). Odabranim preduzetnicima/preduzećima će, do kraja novembra 2010. godine, biti pružena besplatna usluga mentoringa u trajanju od 50 sati...

Javni poziv Nacionalna agencija za regionalni razvoj u saradnji sa pet partnerskih institucija je objavila javni poziv za realizaciju mentoring programa Mentoring za 50 MSPP.

Pet partnerskih institucija čine: Regionalni centar za razvoj MSPP Beograd, Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Kragujevac, Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj "Banat" Zrenjanin, Regionalni centar za razvoj MSP za informacione, edukativne i konsalting usluge Kruševac i Regionalna razvojna agencija "Zlatibor" Užice.
 
U okviru pilot projekta, a na osnovu prijava na javni poziv, izvršiće se odabir po 10 preduzetnika/preduzeća sa područja koja pokrivaju regionalne agencije i centri u Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Kruševcu i Užicu (ukupno 50 preduzetnika/preduzeća za čitav pilot projekat). Odabranim preduzetnicima/preduzećima će, do kraja novembra 2010. godine, biti pružena besplatna usluga mentoringa u trajanju od 50 sati. 

Pravo učešća imaju mala i srednja preduzeća i preduzetnici koji se bave proizvodnjom ili pružanjem usluga. Preduzeća, odnosno preduzetnici, treba da poseduju većinsko domaće privatno vlasništvo. Preduzeće treba da je registrovano na teritoriji Republike Srbije, odnosno na teritiroji koju pokrivaju agencije/centri Beograda, Zrenjanina, Kragujevca, Kruševca i Užica. Preduzeća, odnosno preduzetnici treba da su ostvarili pozitivan poslovni rezultat u predhodne dve godine i da imaju izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa. Ono što je potrebno je i da preduzeća/preduzetnici ne obavljaju delatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću.

Javni poziv je otvoren do 7. maja 2010. godine.

Adrese na koje treba dostaviti prijave, kao i više informacija možete naći ovde.

Mentoring je dug proces podrške preduzećima i preduzetnicima koji se nalaze u presudnom trenutku za njihov dalji razvoj ili za opstanak uopšte. Određeni broj sati stručno lice (mentor) provodi u radu sa vlasnikom radnje ili preduzeća. Za početak rada najvažnije je postaviti dijagnozu. Mentor zajedno sa preduzetnikom, proučava razloge trenutnih problema ili smetnje za dalji razvoj. Na osnovu dijagnoze mentor i preduzetnik pripremaju plan, odnosno projekat razvoja. Tokom ovog procesa mentor je pomoćnik, ali i koordinator i savetnik.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik