Konferencija „Zapošljavanje - budućnost, perspektive" 28. juna u Sarajevu

Bez autora
Jun 22 2010

U Sarajevu će 28. juna biti održana konferencija "Zapošljavanje - budućnost, perspektive". Na konferenciji bit će zvanično predstavljen projekt "Unapređenje aktivnog tržišta rada u Bosni i Hercegovini", čiji cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti i poboljšati kvalitet zaposlenosti te time podržati društvenu koheziju. Za taj projekt Evropska unija je osigurala 1,2 miliona eura. Radu konferencije prisustvovat će predstavnici Delegacije EU u BiH i predstavnici relevantnih institucija na nivou države, entiteta i Brčko Distrikta unutar sektora rada i zapošljavanja. Nakon predstavljanja projekta, učesnici će diskutirati u dva panela: Razvoj tržišta rada u kratkoročnom i srednjoročnom periodu i Uloga javnih službi za zapošljavanje u unapređenju razvoja tržišta rada. Konferencija će biti platforma za razmjenu ideja i pogleda, da bi se osnažili utjecaji projekta i stekla puna opredijeljenost ka projektnim ciljevima i aktivnostima te identificirala pitanja zapošljavanja koja je potrebno sagledati u sklopu procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Konferencija „Zapošljavanje - budućnost, perspektive" 28. juna u SarajevuU Sarajevu će 28. juna biti održana konferencija "Zapošljavanje - budućnost, perspektive".

Na konferenciji bit će zvanično predstavljen projekt "Unapređenje aktivnog tržišta rada u Bosni i Hercegovini", čiji cilj je doprinijeti smanjenju nezaposlenosti i poboljšati kvalitet zaposlenosti te time podržati društvenu koheziju.

Za taj projekt Evropska unija je osigurala 1,2 miliona eura.

Radu konferencije prisustvovat će predstavnici Delegacije EU u BiH i predstavnici relevantnih institucija na nivou države, entiteta i Brčko Distrikta unutar sektora rada i zapošljavanja.

Nakon predstavljanja projekta, učesnici će diskutirati u dva panela: Razvoj tržišta rada u kratkoročnom i srednjoročnom periodu i Uloga javnih službi za zapošljavanje u unapređenju razvoja tržišta rada.

Konferencija će biti platforma za razmjenu ideja i pogleda, da bi se osnažili utjecaji projekta i stekla puna opredijeljenost ka projektnim ciljevima i aktivnostima te identificirala pitanja zapošljavanja koja je potrebno sagledati u sklopu procesa pristupanja Evropskoj uniji, saopćeno je iz EU IALM projekta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik