Konzola 3D za koju ne trebaju naočare

Bez autora
Jun 18 2010

Japanski „Nintendo” predstavio je na Sajmu video igrica E3 (Electronic Entertainment Expo), koji se održava u Los Anđelesu, novu verziju konzole DS u trodimenzionalnoj tehnologiji ali bez upotrebe specijalnih naočara. Konzola sadrži dva ekrana, ali se samo jednim upravlja pomoću specijalne olovke, kao i dva spoljna objektiva kako bi se snimale fotografije u 3D formatu.Na novoj konzoli mogu se gledati i filmovi u 3D tehnologiji. Japanska kompanija je, takođe, objavila da je razvila i igrice u 3D tehnologiji - KIU (Kid Icarus Uprising) i „Nintendogs”, ali i da konkurentski studiji pripremaju takve igrice.

Konzola 3D za koju ne trebaju naočareJapanski „Nintendo” predstavio je na Sajmu video igrica E3 (Electronic Entertainment Expo), koji se održava u Los Anđelesu, novu verziju konzole DS u trodimenzionalnoj tehnologiji ali bez upotrebe specijalnih naočara.

Konzola sadrži dva ekrana, ali se samo jednim upravlja pomoću specijalne olovke, kao i dva spoljna objektiva kako bi se snimale fotografije u 3D formatu.

Predsednik „Nintenda” Satoru Ivata je na konferenciji za novinare istakao da se na novoj konzoli mogu gledati i filmovi u 3D tehnologiji.

Japanska kompanija je, takođe, objavila da je razvila i igrice u 3D tehnologiji - KIU (Kid Icarus Uprising) i „Nintendogs”, ali i da konkurentski studiji pripremaju takve igrice.

„Nintendo”, međutim, nije objavio datum početka prodaje tog uređaja, kao ni njegovu cenu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik