„Leksus” se povlači iz prodaje u Americi

Bez autora
Jun 27 2010

Najveća japanska autokompanija „Tojota” (Toyota) je saopštila u subotu da obustavlja prodaju hibridnog modela „leksus” (lexus) jer je tokom „kreš” testova koje je sprovela vladina Agencija za bezbednost došlo do izlivanja prevelike količine goriva.„Tojota”, koja je ove godine platila rekordnu kaznu od 16,4 miliona dolara zbog nepoštovanja propisa o bezbednosti u vožnji, uputila je pismo američkoj Nacionalnoj upravi za bezbednost u saobraćaju da se povlači oko 17.000 modela „tojota HS 250h” proizvedenih ove godine.

„Leksus” se povlači iz prodaje u AmericiNajveća japanska autokompanija „Tojota” (Toyota) je saopštila u subotu da obustavlja prodaju hibridnog modela „leksus” (lexus) jer je tokom „kreš” testova koje je sprovela vladina Agencija za bezbednost došlo do izlivanja prevelike količine goriva.

„Tojota”, koja je ove godine platila rekordnu kaznu od 16,4 miliona dolara zbog nepoštovanja propisa o bezbednosti u vožnji, uputila je pismo američkoj Nacionalnoj upravi za bezbednost u saobraćaju da se povlači oko 17.000 modela „tojota HS 250h” proizvedenih ove godine.

Uprava je otkrila kvar prilikom probnih sudara kad je kod simulacije udarca u zadnji deo vozila pri brzini od 80 kilometara na sat došlo do okretanja i podizanja automobila, kad je otkriveno curenje goriva.

Portparol američke filijale „Tojote” Brajan Lajons, kaže da kompanija nije dobila nijedan izveštaj o nesrećama ili povredama uzrokovanim pomenutim kvarom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik