Luka Rijeka: Za Rijeka Gateway pet zainteresiranih

Bez autora
Jun 23 2010

Popis potencijalnih strateških partnera u projektu Rijeka Gateway sužen je na njih pet, čiji će predstavnici krajem ovog i u prvih desetak dana idućeg mjeseca posjetiti kontejnerski terminal luke Rijeka. Nakon toga će prezentirati koncept poslovnog plana, te stratešku viziju razvoja i budućeg nastupa kontejnerskog terminala Luke Rijeka na svjetskom tržištu. Proširena je lista od 11 mogućih strateških partnera sužena je na kompanije APM Terminals iz Rotterdama, Dubai Ports World iz Londona, Hamburger Hafen und Logistik AG iz Hamburga, International Container Services iz Manile i Grup Maritim TCB iz Barcelone. Rijeka Gateway Projekt započet je 2003. sklapanjem ugovora između Republike Hrvatske, Hrvatskih cesta, Hrvatskih autocesta,Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka s jedne strane, te Svjetske banke za obnovu i razvoj s druge strane. Cilj projekta je povećati tržišnu kompetitivnost i efikasnost luke Rijeka i pripadajućeg prometnog pravca. Projekt se sastoji od tri komponente: cestovne, gradske i lučke komponente, a ovu posljednju vodi Lučka uprava Rijeka...

Luka Rijeka: Za Rijeka Gateway pet zainteresiranihPopis potencijalnih strateških partnera u projektu Rijeka Gateway sužen je na njih pet, čiji će predstavnici krajem ovog i u prvih desetak dana idućeg mjeseca posjetiti kontejnerski terminal luke Rijeka.

Nakon toga će prezentirati koncept poslovnog plana, te stratešku viziju razvoja i budućeg nastupa kontejnerskog terminala Luke Rijeka (ZSE:LKRI-R-A) na svjetskom tržištu.

Kako je priopćeno iz Luke Rijeka, proširena lista od 11 mogućih strateških partnera sužena je na kompanije APM Terminals iz Rotterdama, Dubai Ports World iz Londona, Hamburger Hafen und Logistik AG iz Hamburga, International Container Services iz Manile i Grup Maritim TCB iz Barcelone.

Rijeka Gateway Projekt započet je 2003. sklapanjem ugovora između Republike Hrvatske, Hrvatskih cesta, Hrvatskih autocesta,Lučke uprave Rijeka i Luke Rijeka s jedne strane, te Svjetske banke za obnovu i razvoj s druge strane.

Cilj projekta je povećati tržišnu kompetitivnost i efikasnost luke Rijeka i pripadajućeg prometnog pravca. Projekt se sastoji od tri komponente: cestovne, gradske i lučke komponente, a ovu posljednju vodi Lučka uprava Rijeka. Dio projekta je proces uvođenja privatnog kapitala u lučke operacije, za početak na kontejnerskom terminalu kroz tvrtku Jadranska Vrata d.d.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik