Messer opremio laboratoriju u Rajlovcu

Bez autora
Jun 24 2010

U skladu s godišnjom poslovnom strategijom, Messer je nakon obnavljanja upravne zgrade i distribucijskog centra u Rajlovcu, pokrenuo aktivnosti i na opremanju i ukupnom osposobljavanju laboratorija za analizu plinova. Labaratorij u Rajlovcu bavit će se ispitivanjem tehničkih plinova, medicinskih plinova i plinova za primjenu u pakovanju hrane. Plinovi za pakovanje hrane su budućnost u Messerevoj proizvodnji. Ova labaratorija će pružati specijalističke usluge proizvođačima tehničkih plinova. Labaratorij raspolaže modernim Servomexovim plinskim analizatorima opremljenim infracrvenim cirkonijama ćelijama koje osiguravaju pouzdanost, tačnost i stabilno mjerenje parametara u milionitim dijelovima. Zvanični standard u kontroli kvalitete proizvodnje je evropska farmakopeja koje se Messer pridržava u potpunosti. U toku je proces akreditiranja ovog laboratorija po općim zahtjevima u BiH, evropskim i međunarodnim standardima koje provodi akrediciono tijelo BATA.

Messer opremio laboratoriju u RajlovcuU skladu s godišnjom poslovnom strategijom, Messer je nakon obnavljanja upravne zgrade i distribucijskog centra u Rajlovcu, pokrenuo aktivnosti i na opremanju i ukupnom osposobljavanju laboratorija za analizu plinova.

Labaratorij u Rajlovcu bavit će se ispitivanjem tehničkih plinova, medicinskih plinova i plinova za primjenu u pakovanju hrane.

„Plinovi za pakovanje hrane su budućnost u Messerevoj proizvodnji. Ova labaratorija će pružati specijalističke usluge proizvođačima tehničkih plinova. Labaratorij raspolaže modernim Servomexovim plinskim analizatorima opremljenim infracrvenim cirkonijama ćelijama koje osiguravaju pouzdanost, tačnost i stabilno mjerenje parametara u milionitim dijelovima“ - riječi su voditelja laboratorija i menadžera za sigurnost, zdravlje i okoliš Denisa Butigana.

Zvanični standard u kontroli kvalitete proizvodnje je evropska farmakopeja koje se Messer pridržava u potpunosti.

U toku je proces akreditiranja ovog laboratorija po općim zahtjevima u BiH, evropskim i međunarodnim standardima koje provodi akrediciono tijelo BATA.

U svom najvećem postrojenju u BiH, u Zenici, Messer također ima laboratorij u kojem provjerava kontrolu svojih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik