Milosavljević najavio plaćanje lekara po učinku

Bez autora
Jun 24 2010

Ministar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević najavio je danas da će na osnovu izmene Zakona o platama javnih službenika, plate lekara zavisiti od učinka u radu, ali nije precizirao kako će se to računati. Skupština Srbije će izmene tog zakona usvojiti najesen.U toku je uvođenje kompjuterskih baza podataka u bolnicama u Srbiji, na osnovu kredita Svetske banke od 10,5 miliona evra, a taj posao trebalo bi da bude završen do 2015. godine. U toku je "informatizacija" 15 bolnica koja će biti završena do 2011. godine.

Milosavljević najavio plaćanje lekara po učinkuMinistar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević najavio je danas da će na osnovu izmene Zakona o platama javnih službenika, plate lekara zavisiti od učinka u radu, ali nije precizirao kako će se to računati.

Nakon učešća na skupu o zdravstvu u Srbiji, Milosavljević je novinarima u Beogradu rekao da će Skupština Srbije izmene tog zakona usvojiti najesen.

Ministar je rekao i da je u toku uvođenje kompjuterskih baza podataka u bolnicama u Srbiji, na osnovu kredita Svetske banke od 10,5 miliona evra, kao i da bi taj posao trebalo da bude završen do 2015. godine.

"U toku je "informatizacija" 15 bolnica koja će biti završena do 2011. godine", rekao je Milosavljević i podsetio da je u okviru projekta "Razvoj zdravstva u Srbiji" u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje uvedena kompjuterska baza podataka.

U toku je uvođenje kompjuterske baze podataka u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, Klinici za hirurgiju Kliničkog centra Kragujevac, Kliničko-bolničkom centru "Dr. Dragiša Mišović" i opštim bolnicama u Zrenjaninu, Valjevu, Kraljevu, Vranju, Vrbasu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Užicu, Požarevcu, Zaječaru, Jagodini i Leskovcu.

Predstavnik Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej rekao je novinarima da će uvođenje kompjuterskih baza podataka u bolnicama smanjiti korupciju u zdravstvu.

"Transparentni informacioni sistem će smanjiti korupciju u zdravstvu u Srbiji", rekao je Grej i dodao da Svetska banka podržava novi sistem plaćanja lekara i bolnica u Srbiji po učinku i efikasnosti u radu koji treba da se uvede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik