Na proleće počinje izgradnja još jednog mosta u Novom Sadu

Bez autora
Oct 03 2024

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević prisustvovao je danas potpisivanju ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji pešačko-biciklističkog mosta sa pristupnim saobraćajnicama i rekonstrukciji postojećeg tunela sa liftovima do gornjeg platoa Petrovaradinske tvrđave.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predsednik China Shandong International Economic&Technical Cooperation Group LTD Džuang Jung.

Vučević je tom prilikom istakao da će Novi Sad, zahvaljujući novim mostovima, biti bolji, lepši i bezbedniji grad, i ukazao na to da je pomenuta kineska kompanija pretfinansirala ovaj projekat i relaksirala naš budžet.

Premijer je dodao i da će četvrti most sa Bulevara Evrope rasteretiti saobraćaj, a Fruškogorski koridor skloniti teretna vozila iz grada, kao i da je za biciklističko-pešački most izdvojeno 38 miliona evra.

Vesić je podsetio na to su u poslednjih godinu i po dana potpisana tri ugovora za tri mosta u Novom Sadu, uz napomenu da će izgradnja novog mosta, koja počinje u martu, najkasnije u aprilu, trajati 24 meseca, što znači da će on biti gotov do 2027. godine.

Ceremoniji potpisivanja ugovora prisustvovali su i ambasador Kine u Srbiji Li Ming i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik