Novi džin biće od voća iz Beograda

Bez autora
Jun 25 2010

Dezmond Pejn već niz godina radi kao destiler džina u kompaniji „Beefeater”, jednim od najpoznatijih proizvođača ovog popularnog pića, a sad je i tvorac „Beefeather 24”, koji je predstavio i Beogradu u galeriji „Progres”. Počeo je u poslu sa vinom, pa je iz jedne kompanije prešao u drugu gde su pored vina imali i destileriju džina.Odlučio se za džin i zbog te odluke je veoma srećan. Džin je veoma zabavan, ima toliko ukusa i sa njim možete da eksperimentišete u koktelima i drugim pićima. Zahvaljujući svom poslu Pejn dosta putuje, upoznaje interesantne ljude, njihove kulture i voli da iz svake zemlje uzme neki sastojak koji će posle kombinovati u svojim pićima.

Novi džin biće od voća iz BeogradaDezmond Pejn već niz godina radi kao destiler džina u kompaniji „Beefeater”, jednim od najpoznatijih proizvođača ovog popularnog pića, a sad je i tvorac „Beefeather 24”, koji je predstavio i Beogradu u galeriji „Progres”.

- Počeo sam u poslu sa vinom, pa sam iz jedne kompanije prešao u drugu gde su pored vina imali i destileriju džina. Odlučio sam se za džin i zbog te odluke sam veoma srećan. Džin je veoma zabavan, ima toliko ukusa i sa njim možete da eksperimentišete u koktelima i drugim pićima - kaže Pejn.

Zahvaljujući svom poslu Pejn dosta putuje, upoznaje interesantne ljude, njihove kulture i, kako kaže, voli da iz svake zemlje uzme neki sastojak koji će posle kombinovati u svojim pićima.

- U Japanu sam se susreo sa veoma specifičnim čajem odličnog ukusa koji je sad sastojak mog pića, kojeg sam predstavio u Beogradu. Odavde ću da ponesem voće i začine i sigurno će mi koristiti. Džin se inače pravi od kleke i na putu od beogradskog aerodroma do hotela video sam polje gde se uzgaja, ali nije bilo zrelo da ga uberem i zbog toga mi je krivo - rekao je Pejn.

Tim Stons, barmen, kaže da je u njegovom poslu najbitnija raznolikost veština.

- Potrebno je da napravite balans između ukusa – slatkog, kiselog i gorkog elementa. Izgled je takođe bitan, jer u koktelu prvo uživamo očima - kaže Stons.

Kao i Pejnu i njemu se dopao Beograd, pa je našim mladim barmenima poručio da uživaju u svom poslu.
- Pokušajte što više stvari. Isprobavajte nove koktele, voće, duh, ne plašite se da kombinujete i uživajte jer ovo je najbolji posao na svetu - zaključio je Stons.

Rakija im jaka, fascinirani „kulturom kafića”

Pejn i Stons stigli su u Beograd da bi, kako kažu, proslavili London, džin kao njegovo piće i pank kao pravac nastao pre 30 godina u Londonu. „Beograd je veličanstven. Posebno mi se dopada ta „kultura kafića”. Ima toliko lepih mesta, bašti i ljudi koji sede i ispijaju kafu. Hrana je takođe odlična, a rakija jeste jaka, ali ako pronađeš balans, veoma je dobra. Moraću da se vratim u Beograd”, kazao je Pejn.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik