Od poslovnih skupova Srbija će zaraditi 17 miliona dolara

Bez autora
Jun 28 2010

Kongresni biro Srbije (KBS) "privukao" je poslovne skupove koji će Srbiji kao domaćinu u naredne četiri godine doneti prihode od 17 miliona dolara. Kongresni biro nastavlja da promoviše Srbiju kao kogresnu destinaciju Evrope, uz podršku USAID Projekta za razvoj konkurentnosti, do 2014. godine u Srbiji će biti održano oko 20 konferencija i skupova. Najznačajnije su Evropska konferencija o AIDS-u (EACS) u oktobaru 2011. godine na kojoj se očekuje oko 3.500 posetilaca, Kongres bolesti srca Evropskog udruženja kardiologije u maju 2012. godine na kome se očekuje 3.500 posetilaca i Evropski kongres menopauze u martu 2014. godine, oko 2.000 očekivanih posetilaca. Kongresna industrija Srbije i njenih partnera imala je uspešan nastup na ovogodišnjem IMEX-u, najvećem svetskom sajmu kongresne industrije, održanom u Frankfurtu od 25. do 27. maja. Ovo je šesti put kako se Srbija predstavila na ovom međunarodnom sajmu.

Od poslovnih skupova Srbija će zaraditi 17 miliona dolaraKongresni biro Srbije (KBS) "privukao" je poslovne skupove koji će Srbiji kao domaćinu u naredne četiri godine doneti prihode od 17 miliona dolara.

Kako se navodi u saopštenju USAID-a, Kongresni biro nastavlja da promoviše Srbiju kao kogresnu destinaciju Evrope, kao i da će uz podršku USAID Projekta za razvoj konkurentnosti, do 2014. godine u Srbiji biti održano oko 20 konferencija i skupova.

Najznačajnije su Evropska konferencija o AIDS-u (EACS) u oktobaru 2011. godine na kojoj se očekuje oko 3.500 posetilaca, Kongres bolesti srca Evropskog udruženja kardiologije u maju 2012. godine na kome se očekuje 3.500 posetilaca i Evropski kongres menopauze u martu 2014. godine, oko 2.000 očekivanih posetilaca.

Kongresna industrija Srbije i njenih partnera imala je uspešan nastup na ovogodišnjem IMEX-u, najvećem svetskom sajmu kongresne industrije, održanom u Frankfurtu od 25. do 27. maja.

Ovo je šesti put kako se Srbija predstavila na ovom međunarodnom sajmu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik