Pokrenut predstečajni postupak protiv "Kolektiva"

Bez autora
Jun 24 2010

Privredni sud u Kragujevcu doneo je rešenje o pokretanju predstečajnog postupka protiv aranđelovačkog trgovinskog preduzeća "Kolektiv". Nekada najveće ovdašnje preduzeće u oblasti trgovine, koje je zapošljavalo oko 600 radnika i držalo monopol u čitavom gradu sa velikim robnim kućama i mnoštvom malih trgovina, u poslednje dve decenije je samo prodavalo i iznajmljivalo svoje poslovne prostore i stvaralo gubitke. Sada je u "Kolektivu" ostalo 105 radnika kojima nije isplaćena zarada za poslednja 22 meseca, dok su doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje regulisani sa 31. decembrom prošle godine. Pošto rešenje za opstanak "Kolektiva" nije moglo da se nađe, odluka Privrednog suda se očekivala i sada predstoji imenovanje stečajnog upravnika, sagledavanje gubitaka i obaveza prema poveriocima, državi i zaposlenima.

Pokrenut predstečajni postupak protiv "Kolektiva"Privredni sud u Kragujevcu doneo je rešenje o pokretanju predstečajnog postupka protiv aranđelovačkog trgovinskog preduzeća "Kolektiv".

Nekada najveće ovdašnje preduzeće u oblasti trgovine, koje je zapošljavalo oko 600 radnika i držalo monopol u čitavom gradu sa velikim robnim kućama i mnoštvom malih trgovina, u poslednje dve decenije je samo prodavalo i iznajmljivalo svoje poslovne prostore i stvaralo gubitke.

Sada je u "Kolektivu" ostalo 105 radnika kojima nije isplaćena zarada za poslednja 22 meseca, dok su doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje regulisani sa 31. decembrom prošle godine.

Pošto rešenje za opstanak "Kolektiva" nije moglo da se nađe, odluka Privrednog suda se očekivala i sada predstoji imenovanje stečajnog upravnika, sagledavanje gubitaka i obaveza prema poveriocima, državi i zaposlenima.

Privredni sud u Kragujevcu je za 2. jul zakazao predročište, kada će biti doneta zvanična odluka o stečaju "Kolektiva", a prema Zakonu o stečaju, prvo će bti namireni troškovi stečajnog postupka, zatim zarade zaposlenih, a potom potraživanja poverilaca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik