Prodata najveća kovanica na svetu

Bez autora
Jun 28 2010

Najveća zlatna kovanica na svetu prodata je na aukciji u Austriji za 3,27 miliona evra. Reč je o kovanici koja je pre šest godina napravljena u Kanadi, a nominalna vrednost joj je milion dolara. "Novčić" prečnika 53 santimetra je težak sto kilograma, a napravljen je od zlata čija je čistoća 99,9999 odsto.Na prodaju u austrijskoj aukcijskoj kući Doroteum ponudila ga je španska kompanija za trgovinu dragocenim metalima Oro Direkt. Cena od skoro četiri miliona dolara postignuta je pre svega zbog sve veće cene zlata na svetskom tržištu u vreme velike ekonomske krize.

Prodata najveća kovanica na svetuNajveća zlatna kovanica na svetu prodata je na aukciji u Austriji za 3,27 miliona evra.

Reč je o kovanici koja je pre šest godina napravljena u Kanadi, a nominalna vrednost joj je milion dolara. "Novčić" prečnika 53 santimetra je težak sto kilograma, a napravljen je od zlata čija je čistoća 99,9999 odsto.

Na prodaju u austrijskoj aukcijskoj kući Doroteum ponudila ga je španska kompanija za trgovinu dragocenim metalima Oro Direkt. Cena od skoro četiri miliona dolara postignuta je pre svega zbog sve veće cene zlata na svetskom tržištu u vreme velike ekonomske krize.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik