Profit Prenosa 17,7 miliona

Bez autora
Jun 27 2010

Profit od aprila do decembra prošle godine, od 1,18 miliona eura, Prenos će upotrijebiti za pokriće dijela gubitka od 2,84 miliona eura koji im je prenesen nakon razdvajanja od Elektroprivrede. Prihod iznosi 17,7 miliona eura, što je manje sedam odsto od plana, ali su pali i troškovi oko 12 odsto, saopšteno je na Skupštini, na kojoj je za revizora izabran KPMG. U izvještaju revizora za prošlu godinu navedeno je da dalekovod nije uknjižen u katastarske evidencije opština na čijim se teritorijama nalazi, na osnovu čega lokalna uprava razrezuje porez na imovinu. NijesU zato u mogućnosti da procijenE u kojem iznosu mogu po tom osnovu da se povećaju poreske obaveze u narednom periodu. Izabran je i Odbor direktora ove kompanije u kojem je "nova" samo Milica Raičević. Stari saziv, u kojem su Zoran Đukanović, Vesna Bracanović, Radivoje Brajović i Boiša Šotra, prvo je razriješen, pa opet izabran. Akcionari Prenosa odlučili su juče na Skupštini da promijene ime kompanije u Crnogorski elektroprenosni sistem, kao i da prošlogodišnju dobit usmjere na pokriće dijela gubitaka.

Profit Prenosa 17,7 milionaProfit od aprila do decembra prošle godine, od 1,18 miliona eura, Prenos će upotrijebiti za pokriće dijela gubitka od 2,84 miliona eura koji im je prenesen nakon razdvajanja od Elektroprivrede, odlučeno je na Skupštini akcionara ove kompanije.

Prihod iznosi 17,7 miliona eura, što je manje sedam odsto od plana, ali su pali i troškovi oko 12 odsto, saopšteno je na Skupštini, na kojoj je za revizora izabran KPMG.

U izvještaju revizora za prošlu godinu navedeno je da dalekovod nije uknjižen u katastarske evidencije opština na čijim se teritorijama nalazi, na osnovu čega lokalna uprava razrezuje porez na imovinu. Nijesmo zato u mogućnosti da procijenimo u kojem iznosu mogu po tom osnovu da se povećaju poreske obaveze u narednom periodu, navodi se u izvještaju revizorske kuće.

Izabran je i Odbor direktora ove kompanije u kojem je "nova" samo Milica Raičević. Stari saziv, u kojem su Zoran Đukanović, Vesna Bracanović, Radivoje Brajović i Boiša Šotra, prvo je razriješen, pa opet izabran.

Akcionari Prenosa odlučili su juče na Skupštini da promijene ime kompanije u Crnogorski elektroprenosni sistem, kao i da prošlogodišnju dobit usmjere na pokriće dijela gubitaka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik