Prvi detalji o Windowsu 8

Bez autora
Jun 30 2010

Samo što smo se navikli na Windows 7, vreme je da mislimo na budućnost: procurili su detalji o novom Windowsu 8. Šta se to novo krčka u Microsoftovoj kuhinji otkrilo se kada su se pojavili poverljivi dokumenti o ciljevima kompanije vezanim za novi Windows, uključujući i informacije o tome kako će biti dizajniran novi operativni sistem. Ipak, mora se uzeti u obzir činjenica da je za sada reč samo o planovima koji se razmatraju, što znači da su do konačnog pojavljivanja novog Microsoftovog čeda moguće brojne izmene. Najveća novost koja je opisana u dokumentu je najava virtualne prodavnice aplikacija Windows Store, koja bi trebalo da bude nalik na App Store kompanije Apple. Očekuje se da će biti unapređene performanse računara pri paljenju i gašenju, kao i podizanju iz sleep moda. Zanimljiva je i ideja o zaštiti privatnosti koja bi trebalo da se sprovodi putem veb kamere. Kompjuter će pomoću veb kamere "prepoznavati" svog vlasnika, tako da će se računar zaključavati kad se korisnik udalji, da bi se ponovo otključao kad ga "ugleda".

Prvi detalji o Windowsu 8Samo što smo se navikli na Windows 7, vreme je da mislimo na budućnost: procurili su detalji o novom Windowsu 8.

Šta se to novo krčka u Microsoftovoj kuhinji otkrilo se kada su se pojavili poverljivi dokumenti o ciljevima kompanije vezanim za novi Windows, uključujući i informacije o tome kako će biti dizajniran novi operativni sistem.

Ipak, mora se uzeti u obzir činjenica da je za sada reč samo o planovima koji se razmatraju, što znači da su do konačnog pojavljivanja novog Microsoftovog čeda moguće brojne izmene.

Najveća novost koja je opisana u dokumentu je najava virtualne prodavnice aplikacija Windows Store, koja bi trebalo da bude nalik na App Store kompanije Apple.

Očekuje se da će biti unapređene performanse računara pri paljenju i gašenju, kao i podizanju iz sleep moda.

Zanimljiva je i ideja o zaštiti privatnosti koja bi trebalo da se sprovodi putem veb kamere. Kompjuter će pomoću veb kamere "prepoznavati" svog vlasnika, tako da će se računar zaključavati kad se korisnik udalji, da bi se ponovo otključao kad ga "ugleda".

Datum izlaska novog Windowsa nije objavljen, ali Microsoft obično unapređuje operativne sisteme na tri godine, tako da se pretpostavlja da će Windows 8 biti predstavljen 2012.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik