Puštena u rad najmodernija fabrika za proizvodnju rakije

Bez autora
Jun 28 2010

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić danas je u Kosjeriću pustio u rad fabriku za proizvodnju rakije “Zarić”. Ukupna vrednost investicije je tri miliona evra. Preradom raznog voća ova fabrika će godišnje proizvoditi tri miliona litara rakije, od čega će 60 posto biti namenjeno izvozu u Nemačku, Austriju, Sloveniju i Australiju. Novootvorena fabrika u proizvodnji koristi italijansku opremu i u njoj će se zaposliti 45 radnika, dok će indirektno od proizvodnje voća za potrebe fabrike raditi 1.500 domaćinstava samo sa područja Kosjerića. Država će pomoći da se obezbede trajna obrtna sredstva za otkup voća. Fabrika rakije “Zarić” u svojoj ponudi ima rakije sa zaštićenim geografskim poreklom, a neki od brendova su “Kraljica”, rakija od malina “Opsesija”, “Klekovača”, “Medena” i druge...

Puštena u rad najmodernija fabrika za proizvodnju rakijePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić danas je u Kosjeriću pustio u rad fabriku za proizvodnju rakije “Zarić”.

Ukupna vrednost investicije je tri miliona evra. Preradom raznog voća ova fabrika će godišnje proizvoditi tri miliona litara rakije, od čega će 60 posto biti namenjeno izvozu u Nemačku, Austriju, Sloveniju i Australiju.

Novootvorena fabrika u proizvodnji koristi italijansku opremu i u njoj će se zaposliti 45 radnika, dok će indirektno od proizvodnje voća za potrebe fabrike raditi 1.500 domaćinstava samo sa područja Kosjerića.

Država će pomoći da se obezbede trajna obrtna sredstva za otkup voća.

Fabrika rakije “Zarić” u svojoj ponudi ima rakije sa zaštićenim geografskim poreklom, a neki od brendova su “Kraljica”, rakija od malina “Opsesija”, “Klekovača”, “Medena” i druge.

Kako je saopšteno, Vlada će podržati sve napore preduzetnika poput vlasnika kosjerićke fabrike rakije Vujice Zarića koji je sopstvenim sredstvima napravio najmoderniju destileriju u ovom delu Evrope.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik