Saradnja kompanija “Vulović transport” i “MAZ”

Bez autora
Jun 24 2010

Na nacionalnoj izložbi Belorusije “BelarusExpo” u Beogradu, kragujevačka kompanija “Vulović transport” je danas sa beloruskom kompanijom “MAZ” potpisala ugovor o isporuci autobuskih karoserija, koji je vredan 1,5 miliona evra. Dogovoreno je da će isporuka autobuskih karoserija iz Belorusije ići sukcesivno, a da će montaža autobusa u Kragujevcu početi sledeće sedmice. Sa belouruskim partnerom urađen je projekat budućeg zajedničkog preduzeća, a za sada će “Vulović transport” iz Belorusije da uvozi samo školjke za autobuse, a svi ostali delovi će se montirati u Srbiji. Serijska proizvodnja autobusa sa pogonom na prirodni gas je počela ove godine zahvaljujući prvenstveno podršci Vlade i njene uredbe o subvencionisanju proizvođača autobusa. Zahvaljujući programu Vlade, to preduzeće uspelo je da ugovori isporuku autobusa sa pogonom na prirodni gas beogradskom udruženju “Beobus”. Prvo će biti isporučena dva vozila, a zatim još 31 vozilo. Trenutno se čeka odobrenje subvencija. Veruje se da će i u drugim gradovima biti interesovanja za ove autobuse.

Saradnja kompanija “Vulović transport” i “MAZ”Na nacionalnoj izložbi Belorusije “BelarusExpo” u Beogradu, kragujevačka kompanija “Vulović transport” je danas sa beloruskom kompanijom “MAZ” potpisala ugovor o isporuci autobuskih karoserija, koji je vredan 1,5 miliona evra.
 

Dogovoreno je da će isporuka autobuskih karoserija iz Belorusije ići sukcesivno, a da će montaža autobusa u Kragujevcu početi sledeće sedmice.

Sa belouruskim partnerom urađen je projekat budućeg zajedničkog preduzeća, a za sada će “Vulović transport” iz Belorusije da uvozi samo školjke za autobuse, a svi ostali delovi će se montirati u Srbiji.

Serijska proizvodnja autobusa sa pogonom na prirodni gas je počela ove godine zahvaljujući prvenstveno podršci Vlade i njene uredbe o subvencionisanju proizvođača autobusa.

Zahvaljujući programu Vlade, to preduzeće uspelo je da ugovori isporuku autobusa sa pogonom na prirodni gas beogradskom udruženju “Beobus”. Prvo će biti isporučena dva vozila, a zatim još 31 vozilo. Trenutno se čeka odobrenje subvencija. Veruje se da će i u drugim gradovima biti interesovanja za ove autobuse.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik