"Šarp" razvio 3D kameru za mobilne uređaje

Bez autora
May 16 2010

Japanski elektronski gigant "Šarp" objavio je da je razvio malu kameru u vidu modula za mobilne telefone i druge mobilne uređaje koja može da snima video snimke u trodimenzionalnoj (3D) tehnologiji i velikoj rezoluciji, što predstavlja novinu u aktuelnom "talasu" 3D proizvoda.Radi se o prvom 3D proizvodu velike rezolucije te vrste namenjenom džepnim uređajima. Taj modul, koji može da snima 3D fotografije i video sadržaje u rezoluciji od 720 piksela, sastoji se od dva optička objektiva, a ima i funkciju sinhronizacije boja, svetlosti, prostora i vremena koja je potrebna za 3D sliku i koriguje pozicioniranje slike radi ostvarenja optimalnih rezultata...

Japanski elektronski gigant "Šarp" objavio je da je razvio malu kameru u vidu modula za mobilne telefone i druge mobilne uređaje koja može da snima video snimke u trodimenzionalnoj (3D) tehnologiji i velikoj rezoluciji, što predstavlja novinu u aktuelnom "talasu" 3D proizvoda.

U "Šarpu" ističu da se radi o prvom 3D proizvodu velike rezolucije te vrste namenjenom džepnim uređajima. Taj modul, koji može da snima 3D fotografije i video sadržaje u rezoluciji od 720 piksela, sastoji se od dva optička objektiva, a ima i funkciju sinhronizacije boja, svetlosti, prostora i vremena koja je potrebna za 3D sliku i koriguje pozicioniranje slike radi ostvarenja optimalnih rezultata, prenele su svetske agencije.

Modul će biti namenjen mobilnim telefonima, digitalnim fotografskim aparatima i prenosivim konzolama. "Šarp" će ponuditi industrijalcima iz elektronskog sektora prve primerke tog modula od jula. Masovna proizvodnja tog uređaja će početi tokom ove godine, ali tačan datum još nije objavljen.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik