Sledi imenovanje zastupnika kapitala

Bez autora
Jun 28 2010

Samostalni sindikat u Industriji odeće "Prvi maj" u Pirotu razmatraće u ponedeljak predlog o imenovanju zastupnika kapitala u preduzeću gde je nedavno raskinut kupoprodajni ugovor. Okružno Veće Samostalnog sindikata proslediće predlog Agenciji za privatizaciju koja donosi konačnu odluku. Opština Pirot predložila je da se za zastupnika kapitala i vršioca dužnosti generalnog direktora imenuje Veljko Krstić, diplomirani politikolog i dosadašnji rukovodilac Marketinga u "Prvom maju". Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata u tom preduzeću, podržaće predlog Opštine Pirot, javio je pirotski Radio "Sport plus" pozivajući se na predsednika tog sindikata Gorana Živadinovića. Agencija za privatizaciju nedavno je raskinula ugovor o prodaji "Prvi maja" koju je 2007. godine kupio beogradski biznismen Đorđije Nicović. Privatizacioni ugovor je raskinut pošto kupac nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra.

Sledi imenovanje zastupnika kapitalaSamostalni sindikat u Industriji odeće "Prvi maj" u Pirotu razmatraće u ponedeljak predlog o imenovanju zastupnika kapitala u preduzeću gde je nedavno raskinut kupoprodajni ugovor.

Kako je kazao predsednik Samostalnog sindikata "Prvog maja" Zoran Živković, Okružno Veće Samostalnog sindikata proslediće predlog Agenciji za privatizaciju koja donosi konačnu odluku.

Opština Pirot predložila je da se za zastupnika kapitala i vršioca dužnosti generalnog direktora imenuje Veljko Krstić, diplomirani politikolog i dosadašnji rukovodilac Marketinga u "Prvom maju".

Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata u tom preduzeću, podržaće predlog Opštine Pirot, javio je pirotski Radio "Sport plus" pozivajući se na predsednika tog sindikata Gorana Živadinovića.

Agencija za privatizaciju nedavno je raskinula ugovor o prodaji "Prvi maja" koju je 2007. godine kupio beogradski biznismen Đorđije Nicović.

Privatizacioni ugovor je raskinut pošto kupac nije ispunio investicione obaveze za drugu godinu u iznosu od milion evra.

Nicović, koji je preko svojih firmi "Irva investicije" i "Jabuka" iz Beograda kupio "Prvi maj" za 1,75 miliona evra, bio je u obavezi da u to preduzeće investira četiri miliona evra.

Posle raskida kupoprodajnog ugovora i početka procesa restrukturiranja, Agencija za privatizaciju je formirala tročlanu komisiju koja će obavljati poslove privremenog zastupnika kapitala u "Prvom maju".

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik