Spajaju se penzijski fondovi DDOR-a i Hipa

Dobrovoljni penzijski fondovi DDOR Penzija plus i Hipo garant (Hypo Garant) ubuduće će poslovati kao jedan. Novi fond i društvo za upravljanje poslovaće pod imenom DDOR Garant a cilj spajanja, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, jeste jačanje pozicije na tržištu. DDOR Garant će imati nešto više od 57.000 članova i po tom kriterijumu biće drugi po veličini na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji. Sa neto imovinom od oko 1,73 milijardi dinara, fond DDOR Garant startovaće sa tržišnim učešćem od 21 odsto. Cilj spajanja je jačanje pozicije u industriji dobrovoljnih penzijskih fondova i snažniji nastup na tržištu. Članovima bi sinergija trebalo da omogući što bolje uslove za štednju za starost i obezbedi što veći prinos. Nakon formalnog spajanja, koje se očekuje u septembru, sa novim društvom i fondom DDOR Garant na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji poslovaće osam fondova i sedam društava za upravljanje.

Spajaju se penzijski fondovi DDOR-a i HipaDobrovoljni penzijski fondovi DDOR Penzija plus i Hipo garant (Hypo Garant) ubuduće će poslovati kao jedan, objavili su danas fondovi.

Novi fond i društvo za upravljanje poslovaće pod imenom DDOR Garant a cilj spajanja, kako se navodi u zajedničkom saopštenju, jeste jačanje pozicije na tržištu.

DDOR Garant će imati nešto više od 57.000 članova i po tom kriterijumu biće drugi po veličini na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji.

Sa neto imovinom od oko 1,73 milijardi dinara, fond DDOR Garant startovaće sa tržišnim učešćem od 21 odsto.

"Cilj spajanja je jačanje pozicije u industriji dobrovoljnih penzijskih fondova i snažniji nastup na tržištu. Članovima bi sinergija trebalo da omogući što bolje uslove za štednju za starost i obezbedi što veći prinos", navodi se u saopštenju.

Nakon formalnog spajanja, koje se očekuje u septembru, sa novim društvom i fondom DDOR Garant na tržištu dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji poslovaće osam fondova i sedam društava za upravljanje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik