Šta sve možeš videti sa Dunava

Bez autora
Jun 27 2010

Turistička organizacija Srbije (TOS) uključila se čitavim nizom aktivnosti u obeležavanje Dana Dunava - 29. juna, u kojem učestvuju sve podunavske zemlje, a u Srbiji je koordinator akcije Direkcija za vode. TOS aktivno sarađuje sa lokalnim turističkim organizacijama na pripremanju turističke ponude vezane za Dunav, čiji je tok kroz Srbiju vrlo atraktivan i za razliku od drugih zemalja, plovan celom dužinom. Na sprskom delu Dunava nalazi se najveća tvrđava i najveća klisura - Đerdapska, dva nacionalna parka - Fruška Gora i Đerdap i čitav niz manastira, a na samoj reci nalaze se mnogobrojne ade sa zaštićenim i jedinstvenim primercima biljnog i životinjskog sveta. Turisti mogu da se upoznaju i sa jedinstvenim fenomenom prerasta - prirodnih kamenih mostova, da obiđu vinogorja, gradove, krenu putem Rimskih careva ili posete kulturne manifestacije. Sada se sve više vezuje krstarenje rekama sa vožnjom bicikla, jer evropski biciklistički koridor "Eurovelo6" koji prolazi kroz Srbiju, veoma privlači turiste, s obzirom na to da ide preko nasipa, umesto preko urbanizovanih staza, koje su im već dosadile.

Šta sve možeš videti sa DunavaTuristička organizacija Srbije (TOS) uključila se čitavim nizom aktivnosti u obeležavanje Dana Dunava - 29. juna, u kojem učestvuju sve podunavske zemlje, a u Srbiji je koordinator akcije Direkcija za vode.

“TOS  aktivno sarađuje sa lokalnim turističkim organizacijama na pripremanju turističke ponude vezane za Dunav, čiji je tok kroz Srbiju vrlo atraktivan i za razliku od drugih zemalja, plovan celom dužinom.

Na sprskom delu Dunava nalazi se najveća tvrđava i najveća klisura - Đerdapska, dva nacionalna parka - Fruška Gora i Đerdap i čitav niz manastira, a na samoj reci nalaze se mnogobrojne ade sa zaštićenim i jedinstvenim primercima biljnog i životinjskog sveta”, kaže za Tanjug predstavnik TOS-a Željka Pudar.

Ona je dodala da turisti mogu da se upoznaju i sa jedinstvenim fenomenom prerasta - prirodnih kamenih mostova, da obiđu vinogorja, gradove, krenu putem Rimskih careva ili posete kulturne manifestacije.

Pudarova je ukazala da se sada sve više vezuje krstarenje rekama sa vožnjom bicikla, jer evropski biciklistički koridor "Eurovelo6" koji prolazi kroz Srbiju, veoma privlači turiste, s obzirom na to da ide preko nasipa, umesto preko urbanizovanih staza, koje su im već dosadile.

Biciklistički koridor kroz Srbiju, jedini je pored nemačkog, pokriven GPS sistemom i ta ruta postaje sve popularnija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik