"SU-PORT"-u odobreno zemaljsko opsluživanje

Bez autora
Jun 28 2010

Kompanija "SU-PORT", koja se bavi prihvatom i otpremom aviona, putnika i prtljaga, robe i pošte, prva je u Srbiji dobila od Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije novu dozvolu za pružanje usluga zemaljskog opsluživanja.Kompanija, čiji je osnivač "Jat ervejz", zvanično je stvorila mogućnost da uđe na tržišta Evropske unije, stekla status ravnopravnog takmičara na međunarodnim aerodromima i povećala svoju ukupnu vrednost. Nova dozvola takođe će olakšati dalji razvoj "SU-PORT"-a u pružanju usluga i proširivanju kapaciteta, ali i doneti značajne uštede "Jat ervejzu".

Kompanija "SU-PORT", koja se bavi prihvatom i otpremom aviona, putnika i prtljaga, robe i pošte, prva je u Srbiji dobila od Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije novu dozvolu za pružanje usluga zemaljskog opsluživanja.

- Kompanija, čiji je osnivač "Jat ervejz", zvanično je stvorila mogućnost da uđe na tržišta Evropske unije, stekla status ravnopravnog takmičara na međunarodnim aerodromima i povećala svoju ukupnu vrednost - navodi se u saopštenju te kompanije.

Nova dozvola takođe će olakšati dalji razvoj "SU-PORT"-a u pružanju usluga i proširivanju kapaciteta, ali i doneti značajne uštede "Jat ervejzu".

Direktorat civilnog vazduhoplovstva izdao je dozvolu toj kompaniji, nakon višemesečnog rada stručnog tima na usaglašavanju sistema sigurnosti, bezbednosti, kvaliteta i zaštite životne sredine u skladu sa evropskim propisima i standardima kojima se uređuje pružanje usluga zemaljskog opsluživanja.

Dozvola je usaglašena sa sporazumom kojim se uspostavlja Zajedničko evropsko vazduhoplovno područje (European Common Aviation Area), čiji je potpisnik Republika Srbija, kao i pravilnikom kojim se uređuje pristup tržištu usluga zemaljskog opsluživanja na aerodromima Evropske unije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik