Treći jaružar iz Uljanika

Bez autora
Jun 24 2010

U pulskom brodogradilištu Uljanik bit će porinut treći jaružar koji Uljanik gradi za jednu luksemburšku kompaniju. Brodovi će moći raditi do 37 metara dubine i imat će mogućnost istodobnog rezanja i usisavanja materijala s morskog dna. Na svijetu postoji samo pet takvih brodova kojima se nedavno pridružio i u Uljaniku izgrađen - Ibn Battuta. Brod dostiže brzinu od 13 čvorova, dug je 138 metara, širok 26, nosivosti 2.200 tona. Pokreću ga tri motora, a snaga samo jednog bila bi dovoljna za opskrbu električnom energijom grada od 25 tisuća stanovnika.

Treći jaružar iz UljanikaU pulskom brodogradilištu Uljanik bit će porinut treći jaružar koji Uljanik gradi za jednu luksemburšku kompaniju.

Brodovi će moći raditi do 37 metara dubine i imat će mogućnost istodobnog rezanja i usisavanja materijala s morskog dna. Na svijetu postoji samo pet takvih brodova kojima se nedavno pridružio i u Uljaniku izgrađen - Ibn Battuta.

Brod dostiže brzinu od 13 čvorova, dug je 138 metara, širok 26, nosivosti 2.200 tona. Pokreću ga tri motora, a snaga samo jednog bila bi dovoljna za opskrbu električnom energijom grada od 25 tisuća stanovnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik