Uskoro novi pogon fabrike Koteks Viskofan

Novosadska fabrika za proizvodnju veštačkih omotača za mesnoprerađivačku industriju Koteks Viskofan proširiće do kraja 2011. proizvodne kapacitete otvaranjem novog pogona u koji će biti uloženo 30 miliona evra. Novosadska fabrika smatra se strateški važnom u okviru Viskofan Grupe, jer je u nju do sada uloženo 30 miliona evra. Koteks Viskofan je do sada uložio 30 miliona evra, zapošljava 300 radnika, a do kraja 2011. planiramo da krenemo u proizvodnju u proširenim kapacitetima i da zaposlimo još 200 ljudi. Pored mnogih loših privatizacija, privatizacija novosadskog Koteksa od strane Viskofan Grupe primer je uspešne privatizacije i kao takva predstavlja poziv i drugim kompanijama iz Španije za investiranje u Srbiji. Investicija od 30 miliona evra u uslovima svetske ekonomske krize izuzetno je važna za razvoj industrijskog sektora u Vojvodini.

Uskoro novi pogon fabrike Koteks ViskofanNovosadska fabrika za proizvodnju veštačkih omotača za mesnoprerađivačku industriju Koteks Viskofan proširiće do kraja 2011. proizvodne kapacitete otvaranjem novog pogona u koji će biti uloženo 30 miliona evra, saopštio je danas menadžment kompanije.

Generalni direktor kompanije Huan Karlos de la Rasila rekao je na sastanku kod predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtić da se novosadska fabrika smatra strateški važnom u okviru Viskofan Grupe, jer je u nju do sada uloženo 30 miliona evra.

"Koteks Viskofan je do sada uložio 30 miliona evra, zapošljava 300 radnika, a do kraja 2011. planiramo da krenemo u proizvodnju u proširenim kapacitetima i da zaposlimo još 200 ljudi", rekao je Rasila.

Pajtić je ocenio da je, pored mnogih loših privatizacija, privatizacija novosadskog Koteksa od strane Viskofan Grupe primer uspešne privatizacije i da kao takva predstavlja poziv i drugim kompanijama iz Španije za investiranje u Srbiji.

Investicija od 30 miliona evra u uslovima svetske ekonomske krize izuzetno je važna za razvoj industrijskog sektora u Vojvodini, rekao je Pajtić i istakao značaj planova menadžmenta ove fabrike za otvaranje 200 novih radnih mesta.

Pajtić je delegaciju španske grupacije danas upoznao i s podsticajnim merama iz programa Vlade Vojvodine za otvaranje novih radnih mesta.

Koteks Viskofan član je Viskofan Grupe koja, pored Španije i Srbije, posluje i u Nemačkoj, SAD -u, Meksiku, Brazilu, Češkoj, Velikoj Britaniji i Kini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik