Za 47 opština 16 miliona dinara za akcione planove za mlade

Bez autora
Jun 28 2010

Danas je Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Samardžić-Marković potpisala ugovore s predstavnicima 47 lokalnih samouprava o dodeli 16 miliona dinara za podržavanje mera za poboljšanje položaja mladih. Sredstva su namenjena gradovima i opštinama koje su usvojile lokalne akcione planove za mlade, a koji će doprineti da oni u budućnosti budu pokretači ekonomskog napretka svog kraja. Novčana pomoć lokalnim samoupravama je još jedan pokušaj da mladi ostanu u rodnim mestima i da zajedno sa odraslima izgrade novi potencijal Srbije. Tokom prošle godine resorno ministarstvo je obezbedilo sredstva za izradu lokalnih akcionih planova u 25 opština, dok su ih, uz pomoć Nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ, usvojile još 32 opštine.

Za 47 opština 16 miliona dinara za akcione planove za mladeDanas je Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Snežana Samardžić-Marković potpisala ugovore s predstavnicima 47 lokalnih samouprava o dodeli 16 miliona dinara za podržavanje mera za poboljšanje položaja mladih.

Sredstva su namenjena gradovima i opštinama koje su usvojile lokalne akcione planove za mlade, a koji će doprineti da oni u budućnosti budu pokretači ekonomskog napretka svog kraja.

Novčana pomoć lokalnim samoupravama je još jedan pokušaj da mladi ostanu u rodnim mestima i da zajedno sa odraslima izgrade novi potencijal Srbije.

Tokom prošle godine resorno ministarstvo je obezbedilo sredstva za izradu lokalnih akcionih planova u 25 opština, dok su ih, uz pomoć Nemačke organizacije za tehničku saradnju GTZ, usvojile još 32 opštine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik