Međunarodni sajam lova i ribolova u Novom Sadu

Bez autora
Oct 02 2024

Međunarodni sajam lova i ribolova (LORIST) i Sajam ekologije biće održani na Novosadskom sajmu od 2. do 6. oktobra 2024. godine.

Kako je najavljeno sa Novosadskog sajma, posetioci će i ove godine moći da vide pribor i opremu namenjenu lovu i lovcima, odnosno ribolovu i ribolovcima, kao i sportsku i kamp opremu, a biće predstavljen i lovni i ribolovni turizam.

Očekuju se i oni koji u Srbiji gazduju šumama, upravljaju zaštićenim prirodnim dobrima i bave se unapređenjem lovstva i ribarstva, kao i predstavnici profesionalnih udruženja i asocijacija, naučno-obrazovnih institucija, ali i republičke, pokrajinske i gradske institucije, navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, tokom manifestacije biće održane specijalizovane lovačke revije, izložbe trofeja i dermopreparata kao i promocija lovne privrede Srbije, a posetioce očekuju i konjička takmičenja.

Istiovremeno, u fokusu ovogodišnjeg Sajma ekologije biće primarna selekcija otpada, očuvanje životne sredine i vraćanje prirodi.

Publici će biti predstavljene savremene tehnologije, ekološki standardi i inovacije koje bi trebalo da unaprede odnos prema zaštiti životne sredine.

Takođe, u krugu Novosadskog sajma biće postavljeno Reciklažno ostrvo, na koje će građani moći da odlože određene vrste otpada.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik