Skup arhitekata u Beogradu

Bez autora
Jun 02 2010

Druga konferencija o arhitekturi i nekretninama „Blok” održava se od 2. do 4. juna 2010. godine u Beogradu, u Kongresnom centru „Zira”.„Blok 2010” je posvećen pitanjima prilagođavanja pristupa i koncepta u projektovanju promenjenim ekonomskim okolnostima; energetski efikasnim objektima koji u bliskoj budućnosti neće imati alternativu; pristupačnom stanovanju kao izazovu za sve aktere u realizaciji koncepta koji nakon pola veka ponovo postaje aktuelan u Srbiji.

Skup arhitekata u BeograduDruga konferencija o arhitekturi i nekretninama „Blok” održava se od 2. do 4. juna 2010. godine u Beogradu, u Kongresnom centru „Zira”.

„Blok 2010” je posvećen pitanjima prilagođavanja pristupa i koncepta u projektovanju promenjenim ekonomskim okolnostima; energetski efikasnim objektima koji u bliskoj budućnosti neće imati alternativu; pristupačnom stanovanju kao izazovu za sve aktere u realizaciji koncepta koji nakon pola veka ponovo postaje aktuelan u Srbiji.

Takođe, biće održani paneli posvećeni najnovijim tendencijama, formama, konstruktivnim sistemima i studijskim istraživanjima u arhitekturi; standardizaciji poslovnih objekata i projektnom finansiranju; i prezentaciji najatraktivnijih projekata u inostranstvu.

Na programu ovogodišnjeg „Bloka” pojaviće se neka od najpoznatijih imena svetske arhitekture: Chriss Bosse, arhitekta Water Cube, dvorane za plivanje za Olimpijadu u Pekingu 2008. godine, Alisa Andrasek, osnivač biothink, i profesor prestižne AA London, Boris Podrecca, arhitekta Milenijumskog tornja u Beču, Sanjay Puri, vodeći arhitekta u Indiji, Minsuk Cho, ključni predstavnik Mass Studies iz Južne Koreje, Jeffrey Inaba, pokretač prestižnog stručnog časopisa Volume, iz SAD, Shuhei Endo, osnivač ideje Paramoderne arhitekture, Arturo Ortiz Struck iz Meksika, kao i brojni drugi predavači iz celog sveta.

Konferencija objedinjava projektovanje i gradnju čime povezuje procenitelje, eksperte, arhitekte i investitore, i izvođače radova, kao i stručnu i najširu publiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik