ZEPS 2024

Bez autora
Oct 01 2024

Nakon petogodišnje pauze, od 1. do 5 oktobra biće održan 26. generalni BH sajam ZEPS 2024 na lokalititetu Kamberovića polje u Zenici. Zemlja partner je Republika Turska.

Na 8.000 metara zatvorenog te 10.000 metara otvorenog izložbenog prostora, svoje će proizvode predstaviti više od 400 kompanija iz 12 zemalja.

Ukupno će na sajmu biti prezentirano preko 1.200 brendova, a iz još dvije komore privrednika iz Turske najavljen je doalzak oko 40 poslovnih ljudi. Značajan nastup imat će i kompanije iz Libije.

Ovogodišnje, 26. izdanje generalnog bh. sajma ZEPS, trebalo je biti održano još 2019. godine, ali je, kao i specijalizirani 16. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal, otkazan “zbog nepovoljnih okolnosti u organizaciji”. Novi vlasnik licence ovog sajma je kompanija Tapas d.o.o. Zenica, koja se bavi ugostiteljstvom.

Tokom trajanja samog sajma održat će se i niz sastanaka i konferencija.

Tako će drugog dana sajma pored potpisivanja Memoranduma o sarandji Privredne komore ZDK, Zeničke razvojne agencije ZEDA i Istanbulske trgovinske komore biti upriličen i panel “Žene u poduzetništvu: Izazovi i prilike”. Također drugog dana sajma predviđen je i panel “Start up i mikro preduzeća”.

Treći dan ZEPS-a je obogaćen panelom “Umjetna inteligencija i digitalizacija”, a za tu večer sajma najavljen je “ZEPS kino na otvorenom”.

Četvrtog dana sajma svoje predstavljanje će imati KUD “Mošćanica” Zenica, a panel diskusija je o Zeničkog razvojnoj agenciji ZEDA, dok je drugi panel na temu “Kuda ide privreda BiH”. Kao i noć ranije i ova noć sajma je predviđena za još jedan film u okviru projekta “ZEPS kino na otvorenom”.

Posljednjeg dana sajma predviđena je Dječija nedjelja, kao i zatvaranje sajma.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik