Banka Slovenije upozorava na rast inflacije

Bez autora
Jun 08 2011

Gospodarski rast Slovenije, koji se temelji na snažnoj dinamici izvozno usmjerenih djelatnosti, a ometa je graditeljstvo, ukazuje na umjerenu dinamiku oporavka i visoku nezaposlenost. Domaća je potrošnja i dalje niska, što je posljedica nižeg raspoloživog dohotka stanovništva i nesigurne situacije na tržištu rada. Inflacija još uvijek zaostaje za prosjekom eurozone, a cijene sirovina su, unatoč korekciji u svibnju, ostale na visokoj razini. Središnja banka ocjenjuje da bi se stopa inflacije u drugom polugodištu 2011. mogla približiti 3 posto.

Banka Slovenije upozorava na rast inflacijeGospodarski rast Slovenije, koji se temelji na snažnoj dinamici izvozno usmjerenih djelatnosti, a ometa je graditeljstvo, ukazuje na umjerenu dinamiku oporavka i visoku nezaposlenost, ustvrdila je Banka Slovenije prilikom jučerašnje rasprave o trenutnim gospodarskim i financijskim kretanjima.

Domaća je potrošnja i dalje niska, što je posljedica nižeg raspoloživog dohotka stanovništva i nesigurne situacije na tržištu rada. Inflacija još uvijek zaostaje za prosjekom eurozone, a cijene sirovina su, unatoč korekciji u svibnju, ostale na visokoj razini. Središnja banka ocjenjuje da bi se stopa inflacije u drugom polugodištu 2011. mogla približiti 3 posto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik