BiH središte evropskog lanca snabdijevanja

Bez autora
Apr 27 2023

U četvrtak je Brusa Bezistan u Sarajevu bio domaćin nezaboravnog događaja povodom 50 godina barkoda u svijetu.

Ovo je bio prvi put da se ovakav događaj organizovao u Brusa Bezistanu, a predstavljao je jedinstvenu priliku da se posjetioci upoznaju sa istorijom, kulturom i tradiciom naše zemlje i grada.

Na ovom događaju prisustvovali su direktori GS1 organizacija iz 40 evropskih zemalja, koji su se okupili da obilježe ovu važnu godišnjicu baš u našem gradu. Organizovan je bogat kulturno-umjetnički program koji je uključivao predstavljanje istorije Sarajeva i barkoda za šta je bio zaslužan kustos dr. Edin Veletovac, degustacije hrane, folklor koji je izvodio KUD Lola, kao i prikazivanje sevdalinke kao simbola naše zemlje i grada koju je izvodila renomirana umjetnica Aida Arsić Mušanović.

Također, tokom trodnevne posjete u hotelu Europa organizovani su i paneli i diskusije o važnosti GS1 standarda u današnjem poslovnom svijetu kao i migraciji u 2D kodove, cirkulatnoj ekonomiji, digitalnim pasošima proizvoda, agrikulturi i drugim sektorima, te zakonskim regulativama u Evropskoj Uniji.

Uzimajući u obzir značaj ovog događaja, gospodin Turković, direktor GS1 Bosne i Hercegovine, je iskoristio priliku da predstavi uspješne projekte koje GS1 Bosne i Hercegovine sprovodi, kao što su implementacija elektronske fakture i uvođenje GS1 standarda u poslovanje. Također, on je predstavio planove za dalji razvoj i unapređenje ovih projekata kao i prijedloge za unapređenje zakonskih regulativa u BiH.

Gospodin Turković je također naglasio važnost saradnje među GS1 organizacijama i izrazio nadu da će se ovaj događaj smatrati polaznom tačkom za dalje unapređenje saradnje i razmjene iskustava među GS1 organizacijama.

U zaključku, ovaj događaj je predstavljao veliku priliku za Bosnu i Hercegovinu da se pokaže u najboljem svjetlu i predstavi svoju privredu i kulturu međunarodnoj zajednici. Gospodin Turković je na najbolji mogući način iskoristio ovu priliku i predstavio GS1 Bosne i Hercegovine kao pouzdanog partnera u razvoju globalnog lanca snabdijevanja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik