Bolja klima zahvaljujući građevinarima

Bez autora
Sep 27 2010

Slovenski pokazatelj gospodarske klime u rujnu se nije promijenio, ali je najveće poboljšanje poslovnog raspoloženja zabilježeno među građevinarima, gdje je podindeks u odnosu na kolovoz bio veći za 5 bodova. Potrošači su svoj sadašnji i budući financijski položaj ocijenili bolje nego prošlog mjeseca. Podindeks optimizma u prerađivačkim djelatnostima, koji ima najveći značaj u određivanju cjelokupne gospodarske klime, ovog mjeseca nije zabilježio promjene, ali su se na mjesečnoj razini povećali proizvodnja i izvozna očekivanja. Desezonirani pokazatelj prodaje u odnosu na kolovoz je pao za čak 21 bod.

Bolja klima zahvaljujući građevinarimaSlovenski pokazatelj gospodarske klime u rujnu se nije promijenio, ali je najveće poboljšanje poslovnog raspoloženja zabilježeno među građevinarima, gdje je podindeks u odnosu na kolovoz bio veći za 5 bodova.

Potrošači su svoj sadašnji i budući financijski položaj ocijenili bolje nego prošlog mjeseca.

Podindeks optimizma u prerađivačkim djelatnostima, koji ima najveći značaj u određivanju cjelokupne gospodarske klime, ovog mjeseca nije zabilježio promjene, ali su se na mjesečnoj razini povećali proizvodnja i izvozna očekivanja. Desezonirani pokazatelj prodaje u odnosu na kolovoz je pao za čak 21 bod.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik