Cene proizvoda i usluga u septembru u odnosu na avgust više za 1,3 posto

Bez autora
Oct 12 2010

Prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvoda i usluga u septembru u odnosu na avgust u proseku su više za 1,3 posto. Potrošačke cene u septembru 2010. godine u poređenju sa istim mesecom 2009. godine povećane su za 7,7 posto.Potrošačke cene u septembru 2010. godine kada se uporede sa decembrom 2009. godine povećane su za 7,3 posto. Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u septembru 2010. godine u odnosu na prethodni mesec najveći rast cena zabeležen je u grupama hrana i bezalkoholna pića – 2 posto, obrazovanje – 1,8 posto, restorani i hoteli – 1,7 posto...

Cene proizvoda i usluga u septembru u odnosu na avgust više za 1,3 postoPrema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku, cene proizvoda i usluga u septembru u odnosu na avgust u proseku su više za 1,3 posto.

Potrošačke cene u septembru 2010. godine u poređenju sa istim mesecom 2009. godine povećane su za 7,7 posto.

Potrošačke cene u septembru 2010. godine kada se uporede sa decembrom 2009. godine povećane su za 7,3 posto.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda i usluga klasifikovanih prema nameni potrošnje u septembru 2010. godine u odnosu na prethodni mesec najveći rast cena zabeležen je u grupama hrana i bezalkoholna pića – 2 posto, obrazovanje – 1,8 posto, restorani i hoteli – 1,7 posto, alkoholna pića i duvan – 1,3 posto, nameštaj, pokućstvo i tekuće održavanje – 1 posto, dok je u grupama stan, voda, električna energija, gas i druga goriva, zdravstvo i odeća i obuća zabeležen rast za po 0,9 posto.

Cene ostalih proizvoda i usluga nisu se bitnije menjale.

Indeks potrošačkih cena definiše se kao mera prosečne promene maloprodajnih cena robe i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik