D&B: Rejting Slovenije nepromijenjen

Bez autora
Jun 06 2010

Bonitetna kuća Dun&Bradstreet zadržala je rating Slovenije na DB2c, što znači nizak rizik, bez dodatka o nazadovanju, odnosno jačanju. Rating je označen stabilnim. D&B u lipanjskom izvješću navodi da se slovenske isplate stranim društvima poboljšavaju, no da se prosječno kašnjenje i dalje povećava. Pad industrijske proizvodnje se zahvaljujući rastu u veljači usporava, ali je i dalje za 28,4 posto manji od vrhunca u listopadu 2008. Skromni oporavak proizvodnje malo je povećao uvoz, što je cijena većeg izvoza koji pokreće proizvodnju. Na nepovoljno visok uvoz utjecali su i cijena nafte te tečaj dolara naspram eura.

D&B: Rejting Slovenije nepromijenjenBonitetna kuća Dun&Bradstreet zadržala je rating Slovenije na DB2c, što znači nizak rizik, bez dodatka o nazadovanju, odnosno jačanju.

Rating je označen stabilnim. D&B u lipanjskom izvješću navodi da se slovenske isplate stranim društvima poboljšavaju, no da se prosječno kašnjenje i dalje povećava.

Pad industrijske proizvodnje se zahvaljujući rastu u veljači usporava, ali je i dalje za 28,4 posto manji od vrhunca u listopadu 2008. Skromni oporavak proizvodnje malo je povećao uvoz, što je cijena većeg izvoza koji pokreće proizvodnju, dodaje D&B. Na nepovoljno visok uvoz utjecali su i cijena nafte te tečaj dolara naspram eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik