Dobra investiona destinacija

Bez autora
Jul 26 2011

Postoji značajan prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i Izraela u oblasti ekonomije, ocijenjeno je tokom sastanka premijera Igora Lukšića i ambasadora Izraela Artura Kola. Kol je istakao da su, kroz potpisivanje nekoliko ugovora iz oblasti ekonomije, dvije zemlje otvorile prostor za nove projekte. On je istakao značaj nastupajuće investiocione i biznis konferencije u Izraelu, na kojoj će učestvovati i predstavnici Vlade Crne Gore. Ovakvi skupovi mogu učvrstiti veze između dvije ekonomije i otvoriti dodatan prostor za ekonomsku saradnju. Kad investitori otkriju sve mogućnosti za poslovanje u Crnoj Gori, ta saradnja će biti intenzivirana. Vlada kontinuirano radi na unapređenju poslovnog ambijenta i stvaranju uslova za diverzifikaciju investicione zajednice u Crnoj Gori.

Dobra investiona destinacijaPostoji značajan prostor za unapređenje saradnje između Crne Gore i Izraela u oblasti ekonomije, ocijenjeno je tokom sastanka premijera Igora Lukšića i ambasadora Izraela Artura Kola.

Kol je istakao da su, kroz potpisivanje nekoliko ugovora iz oblasti ekonomije, dvije zemlje otvorile prostor za nove projekte. On je istakao značaj nastupajuće investiocione i biznis konferencije u Izraelu, na kojoj će učestvovati i predstavnici Vlade Crne Gore.

"Ovakvi skupovi mogu učvrstiti veze između dvije ekonomije i otvoriti dodatan prostor za ekonomsku saradnju. Uvjeren sam da, kad naši investitori otkriju sve mogućnosti za poslovanje u Crnoj Gori, će ta saradnja biti intenzivirana", istako je Kol.

Lukšić je istakao da Vlada kontinuirano radi na unapređenju poslovnog ambijenta i stvaranju uslova za diverzifikaciju investicione zajednice u Crnoj Gori.

"U tom smislu, zainteresovani smo da intenziviramo saradnju sa izraelskim partnerima. Vjerujemo da je Crna Gora primjer dobre investione destinacije i da postoji značajan prostor za investicije u oblasti turizma i saobraćaja", istakao je Lukšić.

Predsjednik Vlade zahvalio se ambasadoru Kolu na saradnji i njegovom doprinosu unapređenju izrealsko-crnogorskih odnosa tokom trajanja mandata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik