Dobra saradnja sa Kinom

U ekonomskoj saradnji Srbije i Kine nema nerešenih pitanja niti problema. Za Srbiju je posebno bitna pomoć u lekovima i medicinskoj opremi, vredna 17.000.000 dolara, koju je od Kine dobila posle bombardovanja. Najavljene su i donacije za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vojnomedicinsku akademiju, u vrednosti od 1.5 miliona evra. Najvažniji projekti o kojima Srbija pregovara sa Kinom su izgradnja mosta Zemun - Borča, Termoelektrana Kostolac i kupovina uređaja za neinvanzivni pregled robe na graničnim prelazima, kojima će biti povećana bezbednost u regionu i smanjen šverc roba.

Dobra saradnja sa KinomU ekonomskoj saradnji Srbije i Kine nema nerešenih pitanja niti problema, izjavila je ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović u razgovoru sa kineskom delegacijom koju je predvodio zamenik ministra i direktor Glavne uprave carina Kine Sun Yibiao.

Zahvaljujući se na ukupnoj ekonomskoj i političkoj podršci, Dragutinović je izjavila da je za Srbiju posebno bitna pomoć u lekovima i medicinskoj opremi, vredna 17.000.000 dolara, koju je od Kine dobila posle bombardovanja, saopštilo je danas ministarstvo finansija.

Dragutinović je najavila i donacije za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Vojnomedicinsku akademiju, vrednosti 1.5 miliona evra.

Ona je rekla i da su najvažniji projekti o kojima Srbija pregovara sa Kinom, izgradnja mosta Zemun - Borča, Termoelektrana Kostolac i kupovina uređaja za neinvanzivni pregled robe na graničnim prelazima, kojima će biti povećana bezbednost u regionu i smanjen šverc roba.

Delegacija iz Pekinga je posebno zahvalila na podršci koju je Srbija pružila kineskom kandidatu za direktora Direktorata Svetske Carinske unije, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik