Dogovoreni konkretni koraci za unapređenje odnosa Srbije i Kube

Bez autora
Jul 10 2013

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić razgovarao je danas sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasoom o jačanju saradnje između dve zemlje. Mrkić, koji boravi u radnoj poseti Kubi, naveo je da će u prvom planu biti jačanje privredne saradnje, i dodao da su dogovoreni konkretni koraci u tom cilju. On je sa predsednikom Narodne skupštine Kube razgovarao i o promenama koje su u toku na Kubi i koje se već približno dve godine tamo sistemski sprovode. Mrkić je nakon susreta sa Lasoom posetio i Centar za genetski inženjering i biotehnologiju, gde se sastao sa direktorom te institucije Luisom Ererom Martinesom, čime je okončao posetu Kubi.

Dogovoreni konkretni koraci za unapređenje odnosa Srbije i KubeMinistar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Ivan Mrkić razgovarao je danas sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasoom o jačanju saradnje između dve zemlje.

Mrkić, koji boravi u radnoj poseti Kubi, naveo je u izjavi za agenciju Tanjug da će u prvom planu biti jačanje privredne saradnje, i dodao da su dogovoreni konkretni koraci u tom cilju.

On je sa predsednikom Narodne skupštine Kube razgovarao i o promenama koje su u toku na Kubi i koje se već približno dve godine tamo sistemski sprovode.

Mrkić je nakon susreta sa Lasoom posetio i Centar za genetski inženjering i biotehnologiju, gde se sastao sa direktorom te institucije Luisom Ererom Martinesom, čime je okončao posetu Kubi.

Ministar Mrkić razgovarao je sinoć u Havani i sa kubanskim ministrom za spoljnu trgovinu i strana ulaganja Rodrigom Malmijerkom o konkretnom programu aktivnosti za razvoj privredne saradnje dveju zemalja.

Mrkić i Malmijerka su tom prilikom postigli dogovor i o merama za poslovno-istraživačko povezivanje dve države u oblasti zdravstva i farmaceutske industrije.

Na sastanku su od ostalih perspektivnih oblasti za jačanje privrednih veza navedene poljoprivreda, prehrambena industrija, turizam i obnovljivi izvori energije.

U razgovoru je bilo reči i o dugovanjima srpskim preduzećima, pri čemu je zaključeno da se nastavi traženje rešenja kako bi srpski privrednici bili namireni na adekvatan način, a reč je o dugovanjima nastalim 80-ih godina prošlog veka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik