Druga Poslovna konferencija APIF- a okupila brojne predstavnike privrede i institucija

Bez autora
Apr 04 2023

Druga Poslovna konferencija Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF) koja je počela danas u Banjaluci okupila je brojne predstavnike poslovne zajednice, te domaćih i regionalnih institucija kako bi razmijenili iskustva o poslovanju.

Direktor APIF-a Goran Bobar rekao je da je cilj ovog jednodnevnog događaja predstavljanje poslovnih rezulata privrede iz prošle godine.

- Želimo da kroz razgovor panelista dođemo do zaključaka koji će iznjedriti prijedloge i sugestuje za poboljšanje naših daljih aktivnosti - rekao je Bobar.

Ministar finansija u Vladi RS Zora Vidović kaže da je APIF vrlo značajna institucija Srpske jer raspolaže podacima koji su važni za strateška planiranja i donošenje strateških odluka u Republici.

- Na osnovu tih podataka koji oslikavaju privrednu aktivnost orjentišemo se gdje se nalazi naša ekonomija. Usavršavanje APIF-a ide iz godinu u godinu i želja nam je da se agencija transformiše u Centralni registar, ali to je težak i dug posao - rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da je stanje u domaćoj privredi prošle godine bilo dosta dobro s obzirom na ostvarenu dobit koja je premašila 3 milijarde.

- Očekujemo i u ovoj godini da će se zadržati taj trend uz određeni rast - rekla je Vidovićeva.

Direktorica Centralnog registra Sjeverne Makedonije Marija Boškovska Jankovski kaže da su ovakvi događaji prilika za razmjenu iskustava s ciljem unapređenja rada na domaćem i regionalnom tržištu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik