Ekonomski rast od 2,5 milijarde KM u dvije i po godine

Bez autora
Oct 04 2017

Federalni premijer Fadil Novalić je na jučerašnjem otvaranju Zeničkog sajma privrede (ZEPS) poručio kako će i ovaj 24. doprinijeti razvoju bh. kompanija, širenju njihove djelatnosti i, u konačnici, općem ekonomskom napretku Bosne i Hercegovine. Podržavam ovaj sajam, podržavam priliku da privrednici pokažu šta rade i ovom prilikom želim im se zahvaliti za ekonomski rast koji smo mi u ove dvije i po godine imali od čak 2,5 milijarde maraka, rekao je Novalić. On je dodao da je Sajam još jedna prilika za promociju domaćih privrednih proizvoda i usluga, razmjenu iskustava i stjecanje novih poslovnih partnerstava. Ovaj sajam je dokaz da imamo čime da se pohvalimo i na šta da budemo ponosni, rekao je Novalić novinarima nakon otvaranja sajma, rekao je Novalić.

Ekonomski rast od 2,5 milijarde KM u dvije i po godineFederalni premijer Fadil Novalić je na jučerašnjem otvaranju Zeničkog sajma privrede (ZEPS) poručio kako će i ovaj 24. doprinijeti razvoju bh. kompanija, širenju njihove djelatnosti i, u konačnici, općem ekonomskom napretku Bosne i Hercegovine.

“Podržavam ovaj sajam, podržavam priliku da privrednici pokažu šta rade i ovom prilikom želim im se zahvaliti za ekonomski rast koji smo mi u ove dvije i po godine imali od čak 2,5 milijarde maraka", rekao je Novalić, prenosi TV1.

On je dodao da je Sajam još jedna prilika za promociju domaćih privrednih proizvoda i usluga, razmjenu iskustava i stjecanje novih poslovnih partnerstava.

“Ovaj sajam je dokaz da imamo čime da se pohvalimo i na šta da budemo ponosni - rekao je Novalić novinarima nakon otvaranja sajma”, rekao je Novalić.

Naglasio je da se u sklopu ovog sajma održava i 14. sajam Intermetal na kojem će se predstaviti lideri metalske industrije iz BiH, regije i Evrope.

“Metalska industrija se već odavno učvrstila kao najvažniji sektor privrede BiH, a dva glavna stuba na kojima počiva njeno dugogodišnje liderstvo su namjenska i industrija autodijelova. Sama Zenica, gdje se danas nalazimo, prepoznata je po proizvodnji gvožđa i čelik”, istakao je Novalić.

Smatra da je veoma bitno da se bh. potencijal u ovoj grani privrede predstavi kao zasebna cjelinu da svi dosadašnji i budući partneri mogu steći uvid u bh. uspjehe i mogućnosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik