EKSPO 2027 velika prilika za Beograd i Srbiju

Bez autora
Jul 14 2024

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom o učešću američkih kompanija na Međunarodnoj specijalizovanoj izložbi EKSPO kojoj će Srbija biti domaćin 2027. godine.

Mali je na sastanku u Ministarstvu finansija istakao da je EKSPO velika prilika za sve kompanije i dodao da je već počelo pozicioniranje firmi u paviljonima.

Amerika ima snažnu privredu i bilo bi lepo da se dobro i predstavi na toj manifestaciji, rekao je Mali i naveo da je u ovoj inicijalnoj fazi interesovanje kompanija veliko.

Prvi potpredsednik Vlade je upoznao Hila sa planiranim fazama razvoja budućeg EKSPO kompleksa i ukazao na to da dobro napreduje i izgradnja Nacionalnog fudbalskog stadiona.

Za dve ipo godine sve mora biti gotovo, zato nema vremena za gubljenje i radovi se izvode paralelno na svim lokacijama. Veliki su nam planovi, Srbija neće propustiti priliku da celom svetu pokaže koliko smo napredovali na svim poljima, poručio je Mali.

On je istakao i značaj radova na pruzi koja će ići od Železničke stanice „Prokop“ preko beogradskog Aerodroma i prostora na kome će se dešavati EKSPO, te da će akvarijum, novi most i novi Muzej „Nikole Tesle“ biti gotovi i pre same izložbe.

Nije lako i nije jeftino, ali sve će se to Srbiji isplatiti, rekao je on i dodao da će naša zemlja ugostiti tri miliona gostiju iz više od 120 zemalja i da će za taj, organizaciono najzahtevniji događaj ikada kod nas, biti spremna, ali i da će iskoristiti sve njegove potencijale za dalji ekonomski rast.

Mali je naglasio da se Srbiji ova šansa ukazala u izuzetno izazovnim godinama globalno, ali da, uprkos stalnom otvaranju novih žarišta svetskih kriza u protekle četiri godine, naša zemlja uspeva da očuva svoju makroekonomsku stabilnost, da obezbedi neophodan dalji privredni rast, dalji rast plata i penzija koje su neophodne kako bi se očuvao i životni standard građana.

Uz EKSPO smo pronašli naš novi izvor rasta koji ćemo iskoristiti za velike projekte po celoj Srbiji, kako bi cela zemlja osetila boljitak, zaključio je Mali.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik